The Sword til Parkteateret lørdag 22. august

The Sword til Parkteateret lørdag 22. august

Metalheltene i The Sword slipper nytt album i sommer, og legger europaturneen sin innom Parkteatret!

Bandet fra Austin, Texas er et heavy metal-band med stor H, og vet å rendyrke sjangerens tradisjoner. Tematikk som spinner rundt fantasy og science fiction kombineres med doom à la Black Sabbath, påvirkning fra senere band som Sleep, og hele retrorock-sulamitten imellom.

Bandets første album «Age of Winters» ble beskrevet som «one fine, headbang-inducing beast of a debut record» av webzinen PopMatters, som ga albumet 7/10 på skalaen. Siden den gang har det gått slag i slag med platene «Gods of the Earth» (2008), «Warp Riders» (2010) og «Apocryphon» (2012), samt EPene «Freya», «The Sword/Witchcraft». Bandets siste album klatret helt opp til 17. plass på Billboard 200-lista.

The Sword legger ikke skjul på at det er klassiske metalveteraner som har påvirket lydbildet mest. Blant innflytelse fra band som Slayer, Metallica, Melvins, Pantera og ZZ Top har bandet evnet å stake ut en egenart i en sjanger det er vanskelig å fornye, samtidig som forgjengernes metalhåndverk er respektert.

I november i fjor hintet bandet om en femte fullengder, og i mars i år startet de innspillingen. Albumet er ventet i løpet av august.

Bill. kr. 265,- + bill.avg. 18 år leg.
http://www.billettservice.no/event/463995
Dørene åpner 20:00

Av Jon Petter Kaalaas