DRAGONFORCE – In the Line of Fire

DRAGONFORCE – In the Line of Fire

Dragonforce er et band de fleste innenfor det mer ekstreme miljøet innenfor metallen elsker å hate. Ingen innrømmer at de liker Dragonforce, det er i alle fall veldig få som tør innrømme det. Jeg innrømmer det gjerne at jeg liker noe av det de har gjort. Sisteskiva «Maximum Overload» var ikke så dum, jeg likte da noen av låtene der og derfor fant jeg det ganske naturlig å følge opp bandet på denne liveutgivelsen.

Jeg har aldri sett dem live og tviler vel egentlig på at jeg noensinne vil se dem live. Power metal er best på skive, uten tvil og uten unntak. Men dette var faktisk av det bedre jeg har hørt i en livesetting. Det er selvfølgelig veldig enkelt å korrigere bort det som ikke stemmer i dagens teknologiske verden. Men inntil det motsatte blir bevist, noe som aldri vil skje, da jeg aldri vil se dem live, velger jeg å tro at dette er ganske likt hvordan bandet faktisk låter live.

Når et band tar tre av de fire låtene jeg likte på sisteskiva og krydrer med en tre fire fem andre godlåter fra katalogen samt at gutta spiller veldig bra, Marc Hudson synger tilfredsstillende og til tider vel så det i tillegg til at lyden er meget bra, da blir resultatet ganske fornøyelig.

Marc Hudson kunne gjort en mer helhetlig jobb som vokalist, da det innimellom virker som han går på autopilot og i stedet for å bruke sin gode vokal, bare lar det stå til og synger i det samme høye toneleiet. Han er utvilsomt best når han kan bruke hele sitt spekter.

Dette er en orgie i soloer. Gitaristene Sam Totman og Herman Li briljerer stort gjennom hele konserten mens Vadim Pruzhanov får lov til å vise seg fram noen få ganger på keyboardet. Harry sier mange og harry er det nok. Men, jeg liker mye av det, så da så. Som nevnt lengre opp, dette er en fornøyelig liveskive og jeg anbefaler den.

Konserten er spilt inn under Loud Park Festivalen i Japan i fjor. Dragonforce er tydeligvis veldig populære i Tokyo, da dette var fjerde gangen de spilte på denne festivalen. Utgis som både DVD, BlueRay og CD + DVD.

www.dragonforce.com

www.ear-music.net