HATE ETERNAL – Infernus

HATE ETERNAL – Infernus

HATE ETERNAL er hjertebarnet til extreme metal gud og gitarist Erik Rutan. I USA har denne stilen vært nesten synonymt med Florida og spesielt Tampa Bay området. Mer aggressivt og teknisk komplisert enn sitt svenske motstykke, vokste Florida death metallen ut av thrashscenen på midten av 1980-tallet og ble grunnlagt av band som legendariske DEATH, OBITUARY og MORBID ANGEL. Mens mange av de første bandene etter hvert valgte mer eksperimentelle veier, forble HATE ETERNAL tro mot den opprinnelige formelen og forsøkte kontinuerlig å strekke grensene til det ytterste.

Bandet ble grunnlagt i Florida i 1997 og holder liv i den gamle death metal sjela med sitt lenge etterlengtede sjette album "Infernus".

 

For de av dere som fryktet at Hate Eternal skulle mykne med årene, dere kan ta det helt med ro. Det er null spor av noen som helst form for softhet på den nye skiva til Erik Rutan og vennene hans. Det er brutalt til tusen som vanlig, med null melodiske innslag og uptempo låter all the way. Slitsomt ja, men herlig likevel.

På sitt raskeste og sitt mest brutale, er Hate Eternal i egen klasse. Det er få andre band som når opp til det nivået de har og klarer å holde seg der uten at låtene blir svakere. Hate Eternal har ingen problemer med det.

Tidligere har det vært litt mindre imponerende når Hate Eternal skrur ned tempoet. Ikke alt har vært like bra. Noen av låtene har faktisk vært så dårlige og manglet substans og har vært på grensen til å kalles fyllmasse. Heldigvis har gutta klart å unngå dette på «Infernus». Åpningslåta er faktisk den dårligste låta, men derfra og ut er dette en god brutal death metal skive du får vondt i hodet av. Knall og fall og plaster på såret. Selv om man blir sliten i hodet og sjel av «Infernus», kan man ikke klage, for dette er faktisk jækla bra.

Siden forrige album, har Hate Eternal fått ny trommis, igjen. Trommis på de to foregående albumene, Jade Simonetto, sluttet for to år siden og ny mann med stikkene heter Chason Westmoreland. Best kjent fra bandene Fajullah, The Faceless og Oceano. Han er en teknisk god og kjapp faen. Westmoreland og Rutan har et til tider magisk samspill på denne skiva og det er ingen tvil om at de har funnet hverandre musikalsk.

 

Hate_Eternal-Logo.png

 

HateEternal_Infernus.jpg
HATE ETERNAL
"Infernus"

Release: 21. August 2015
Season of Mist

 

01. Locust Swarm
02. The Stygian Deep
03. Pathogenic Apathy
04. La Tempestad
05. Infernus
06. The Chosen One
07. Zealot, Crusader of War
08. Order of the Arcane Scripture
09. Chaos Theory
10. O’ Majestic Being, Hear My Call

Line-up

Erik Rutan: vocals, guitars
J.J. Hrubovcak: bass, backing vocals
Chason Westmoreland: drums

 

Available formats

Limited edition Digibox with extras
Jewel Case CD
Gatefold Vinyl LP in various colours

 

www.facebook.com/Hate.Eternal

 

 

Hate_Eternal-Logo.png
 
 

 

DISKOGRAFI

1999 Conquering the Throne
2002 King of all Kings
2005 I, Monarch
2008 Fury & Flames
2011 Phoenix Amongst the Ashes
2015 Infernus

 

Hate_Eternal-Logo.png

 

SPONSORER

Hate Eternal

Season of Mist

Good Omens

Eternal Terror Live