METALHEADS AGAINST BULLYING

METALHEADS AGAINST BULLYING

Fine mennesker som bryr seg finnes det mange av i vårt herlige metalmiljø og en person som bryr seg litt mer enn de fleste er LEIF MUNKELIEN. Leif startet METALHEADS AGAINST BULLYING etter en samtale med Kristian Sætre fra Oss Mot Mobbing før jul i fjor og han og hans organisasjon er blitt mer og mer synlige på diverse festivaler og andre arrangement her hjemme i Norge. Vi har tatt en liten prat med Leif for å iallefall gjøre litt for at METALHEADS AGAINST BULLYING skal få litt ekstra oppmerksomhet.

Kan du fortelle oss hva og hvem Oss mot Mobbing er og når og hvorfor oppstod avleggeren Metalheads Against Bullying?

Oss mot mobbing er en organisasjon som ble startet av Kristian Sætre for 3 år siden når han var 15 år. Men han holdt ting litt tilbake for å se hvordan ting utviklet seg til han ble 18 år, det var nok smart for nå har organisasjonen blitt stor og bare vokser og vokser. I dag driver han OMM sammen med sin samboer Ada Grambo på heltid, de har fått på plass ett styre bestående av mennesker som har forskjellige oppgaver, alt i fra design til film til bussjåfør/altmuligmann og metalhue som da er meg.

Metalheads Against Bullying (MAB) ble til etter et møte med Kristian før jul hvor jeg tenkte at når en på 18 kan så kan en gammel rocker på 40 gjøre litt nytte for seg også. hehe. Litt av grunnen til at jeg startet MAB er fordi jeg lever og ånder for musikk og er ikke noe typisk a4 person selv, og jeg mener at metalmiljøet er lite dømmende og har et mer åpent sinn enn mange andre miljøer. Dette har nå vist seg at er tilfelle, det er mange som bryr seg i metalmiljøet.

MAB fikk laget egne T-skjorter i vinter som vi selger og de går unna som bare det.

Når en da ser store artister som Rob Halford fra Judas Priest. Eric Peterson fra Testament, Niclas Engelien fra Inflames, Stian Kristoffersen og Nils K. Rue fra Pagan`s Mind spiller med MAB t-skjorter på scenen så gjør det inntrykk og vi vet dette er en viktig sak og et tema som berører alle, det hjelper når stor artister viser sin støtte.

Hvordan fungerer Metalheads Against Bullying og hvem er med?

Vi fungerer som en støttegruppe for OMM, alle inntekter går direkte til OMM sitt arbeid i kampen mot mobbing. Pr dags dato er det jeg Leif Munkelien som har ansvaret, men det er aldri noe problem å spørre kompiser om hjelp til et arrangement el. når det er behov for det. Innimellom har jeg med meg Silenoz fra Dimmu Borgir som også brenner for dette.

Dere reiser rundt på festivaler og diverse arrangement. Hvordan blir dere tatt i mot? Jeg regner med det er få eller ingen som takker nei til besøk fra dere? Er det mange invitasjoner og har dere kapasitet til å dukke opp på alt?

Vi blir veldig godt tatt imot på de stedene vi har vært, vi har pr dags dato ikke fått noe negative tilbakemeldinger når vi tar kontakt med en festival eller arrangement, alle setter stor pris på at vi tar kontakt og at vi er hjertelig velkommen.

Det er pr dags dato ingen som har takket nei til at vi kommer. Vi har ikke kapasitet til å bli med på alt vi ønsker, men gjør det vi kan for å rekke over de arrangementene vi blir bedt med på.

 

MaB_Leif_15_KennethSolfjell.jpg
(Photo: Kenneth Solfjell)
 

Kommer du/dere ofte i kontakt med folk/ofre som har sterke historier om mobbing? Hva gjør dette mot deg og dere som menneske?

Vi kommer ofte i kontakt med mennesker som er/har vært utsatt for mobbing. Det er mange sterke historier der ute som setter sine spor. Det er klart at når en prater med en/ei som har opplevd mobbing gjør det inntrykk, du aner ikke hvor stygge folk kan være mot hverandre.

Hva med den andre siden? Er det noe der som har tatt kontakt med dere og som angrer og har fortalt sin historie?

Ja det er det, og en ting som går igjen er jo at de også har sine utfordringer og mobber for å skjule sine egne utfordringer. De blir tatt like godt imot som alle andre, det er aldri for seint og snu eller starte på nytt.

Hva kan Metalheads Against Bullying gjøre for å forhindre mobbingen? Og hva kan metalhodene gjøre for å hjelpe dere å hjelpe?

Det vi MAB kan gjøre er å ta ansvar, ikke være redd for å si ifra når vi ser noen bli plaget og vise at det er lov å være annerledes, det er lov å like den musikken du liker, det er lov å kle seg som man vil osv. Samt det og være synlige ute på div arrangementer og festivaler slik at folk ser at vi bryr oss, det er så enkelt som å rekke ut en hånd, vise at man bryr seg og hjelpe noen som har det vanskelig. Det er ikke så mye som skal til for at en som er utenfor skal føle seg bedre, bare det å ta med noen på en konsert, på kino, ut og spise, alt er bedre enn å stå og se på.

Det metalhodene kan gjøre er å følge MAB på FB, kjøpe t-skjorte, komme med tips til arrangement vi burde være på og tipse skoler om at vi OMM finnes og at vi holder foredrag både for foreldre og barn/ungdom.

Og stå fram og være åpen om mobbing kan være vanskelig for noen. Kan man ta kontakt med dere og for eksempel være anonym?

Ja det er klart man kan. Litt vrien å være anonym i dagens nettverden, men man kan sende mail, PM til admin på FB osv.

Oss mot mobbing har en lukket FB side der mange finner trøst i hverandre, der deler mange sine historier og det er alltid noen og snakke med hvis en har en kjip dag. Der er det kun medlemmer av gruppa som ser hva som blir skrevet og alt blir godkjent av admin før det postes. Og de har en offisiell side der vi hele tiden oppdaterer om hva vi driver med og hvor vi er. Det er flere spennende ting som skjer nå om dagen.

 

Spre ordet, kjøp t-skjorter og vis at du bryr deg!!

 

OMM-Logo_170x120.jpg

 

OSS MOT MOBBING på Facebook

METALHEADS AGAINST BULLYING på Facebook