OBSCENE EXTREME 2015

OBSCENE EXTREME 2015

Verdens mest extreme metal festival kaller mange denne perlen av en festival som arrangeres i den lille byen Trutnov i den Tsjekkiske Republikk. Byen ligger helt nord i landet, helt oppe ved den polske grensen. I forhold til hovedstaden Praha ligger Trutnov ca 16 mil nord-øst. Heldigvis er ikke landet så veldig stort og uansett hvilken retning du kommer fra, skulle det gå greit å finne fram. Det enkleste er nok fly til Praha og tog eller buss videre til Trutnov. Velger du tog, går det 5 tog i den retningen daglig. Turen tar 3 timer og 11 minutter og koster en ganske real bit med flesk (ca 70 norske blanke kroner). Velger du buss, blir utvalget med avganger flere. Det går busser til Trutnov ca hver time eller halvtime eller deromkring hele dagen fra 08:00 til kl 20:00. Turen tar noe kortere tid enn med tog (merkelig nok bare 2 timer og 43 minutter) og koster en litt mindre fleskebit (ca 45 kroner). Dyrt? Nei. Koselig? Ja.

OBSCENE EXTREME ble første gang arrangert i 1999 og årets festival blir den 16. i rekken. I år er det totalt 69 band som skal i ilden. Men hvis man regner med afterpartyet som arrangeres søndagen, og det må man jo, økes antallet band til 74. Hele festivalen går over 5 dager (hvis man regner med onsdagen, der Freak Festival arrangeres) og det som er ganske spesielt med denne festivalen, er at her spiller kun 1 band om gangen og du kan enkelt få med deg alle 74 banda, hvis du vil det. Men det krever at du er tidlig pån om morgenen. Første band ute er klokka 10:00.

Et festivalpass til Obscene Extrene koster 52 Euro, noe som tilsvarer 460 norske kroner. Dyrt er det ikke og med 74 band på plakaten, blir det ca 6 kroner og 21 øre pr band. 

Årets lineup er ferdigbooket og det florerer som alltid med gode og obskure band. Vi nevner i fleng GENERAL SURGERY, HIRAX, BROKEN HOPE, TERRORIZER LA, PIG DESTROYER, OBITUARY, LIVIDITY, VITAL REMAINS, ROMPEPROP, BULLDOZER, SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH, CENTINEX, MARTYRDÖD, INHUMATE og THANATOS.

De har vært noen norske innslag i de senere årene men i år er det ingen.

 

Pil.gif

 

OEF_bands_15_3.jpg

 

Pil.gif