CINIS – Subterranean Antiquity

CINIS – Subterranean Antiquity

Cinis er for meg et helt ukjent polsk death metal band. Ser på internettet at bandet ble dannet i 2003 og at de har sluppet to fullengdere. En i 2008 og en i fjor (2014). Det er den siste jeg sitter med her nå og siden plateselskapet har tatt seg tid til å sende en fysisk CD oppover til det regnfulle og kalde nord, må den sjekkes ut.

Ble ikke så fryktelig mye klokere av å sjekke ut Encyclopedia Metallum. Ser at et av medlemmene har vært innom Hermh og et annet innom Calm Hatchery. Bortsett fra det er det enda mindre ukjente band gutta har en fortid i.

Musikken er typisk polsk death metal med kullgruvevokal. Tempoet varieres mellom midtempo og raskt. Synes Cinis fungerer best i de tyngre midtempo partiene. Synd det er såpass lite av det. Det er ikke dårlig det gutta holder på med, men man har hørt det før. Vil trekke fram et raskt parti på slutten av midten i låta «Vile Angels» som er veldig kult. Der tar det skikkelig av. Men bortsett fra det er det noe småkult her og der.

I de raskere partiene og låtene kan Cinis minne en del om Vader. Jeg liker Vader og vil nok foretrekke Vader fremfor Cinis også etter å ha sjekket ut denne skiva.

https://www.facebook.com/cinisofficial