PIGEON LAKE – Trondheim – Fru Lundgreen

PIGEON LAKE – Trondheim – Fru Lundgreen

Pigeon Lake avsluttet sin lille Norgesturne med et lite trønderbesøk den første helgen denne måneden. Man hadde håpet på at

Tantara, som var med på resten av turneen, også ville komme. Men de ville ikke komme og i stedet fikk vi de lokale heltene i Ingenium og Endogenic som oppvarming. Er ikke bare bare det altså, misforstå meg riktig nå. De er begge gode band som er verdt å få med seg live, men dette ble hhv andre og tredje gangen for meg hittil i år.

Pga U.D.O. konserten på Byscenen, ankom jeg etter at Ingenium hadde begynt og jeg fikk kun hørt drøyt tre låter denne gangen. Men det jeg hørte var bra. De virket friskere og mer opplagt denne gangen enn sist jeg så dem under delfinalen i Wacken Metal Battle på Good Omens. Alt av nerver var borte og det hele var litt mer løssluppen på en god måte.  Skulle gjerne ønsket meg litt mindre hvitøye og fått litt mer engasjement og om mulig enda litt mer vokal i de partiene fra bandets vokalist men bortsett fra det var dette en god konsert. Det gjorde godt med litt mer brutal metal etter 80-talls bonanzan fra U.D.O. på andre siden av Trondheim sentrum som jeg opplevde tidligere på kvelden.

Som sagt, dette var mitt tredje møte med Endogenic hittil i 2015. Kunne for så vidt ikke se eller høre store forskjellen her og det de leverte på Good Omens i begynnelsen av mars. Ergo, de leverte en god konsert med masse energi, gode prestasjoner og godt humør. Alltid moro å se flinke folk spille bra musikk.

Pigeon Lake er et band jeg verken har sett live eller hørt så mye musikk av tidligere, så dette var en liten motsetning til forholdet mellom meg og de to første bandene. Depressiv stoner rock/metal er heller ikke en sjanger jeg er mest og best bevandret i. Hadde dermed ikke de helt store forventningene til bandet, men fant likevel enkelte partier jeg kunne like i musikken deres. Dyktige musikere er de uten tvil, men for beintøffe meg ble dette litt for snilt og til dels kjedelig. Det ble for meg litt feil egentlig. Å ha et depressivt stoner band etter happykonserten med U.D.O. og de to mer ekstreme oppvarmingsbandene her på Fru Lundgreen. Det passet liksom ikke musikalsk. Men, gutta gjorde en god konsert. Litt trist at det var så lite folk til stede, men det var da ganske så trivelig der likevel.

Og så må jeg få slengt med at denne anmeldelsen kommer litt sent. Beklager den. Årsaken er at jeg misliker masing og her har det vært litt fra flere enn ett hold. Jeg gjør dette av egen fri vilje uten noen som helst form for betaling og ved masing blir ting lett utsatt fra min side. Så vet dere det til neste gang.  😉