TONS OF ROCK 2015

TONS OF ROCK 2015

TONS OF ROCK ble arrangert for første gangen i fjor sommer og ble en umiddelbar suksess. Beliggenheten, bandene, gjennomføring og den store tilstrømningen av folk ble like bra som alle de involverte hadde håpet på og allerede etter år en er festivalen på god vei til å bli det festivalmoderskipet som arrangørene håpet på. Nå er utgave nummer to snart her og det meste er klart. 

TONS OF ROCK blir arrangert på erverdige Fredriksten Festning i Halden. Med sin unike beliggenhet, har Tons of Rock Norges og kanskje Europas flotteste omgivelser og når lineup til tillegg består av band fra ypperste hylle der TWISTED SISTER, IN FLAMES, OPETH og VENOM topper plakaten, ligger alt til rette for nok en flott festivalhelg i Halden 18. til 20. juni.

Fredriksten er en festning i Halden (byen het Fredrikshald fra 1665 til 1928). Forsvarsverk der festningen ligger i dag ble bygget i årene 1640-45 i forbindelse med Hannibalfeiden. Selve Fredriksten festning ble påbegynt i 1661 og er oppkalt etter den dansk-norske kongen Frederik III (1609–1670).

Festivalen vil ha sin egen festivalcamp som ligger helt inntil festivalområdet. For de som ønsker å bo under tak, finnes det flere overnattingsmuligheter i Halden. Det tar 15 min. fra Halden sentrum, til du står oppe på festningen.

InFlames_15.jpg
IN FLAMES

Lineupen toppes som nevnt av TWISTED SISTER, IN FLAMES, OPETH og VENOM, men de følges tett av andre godbiter som GOJIRA, SEIGMEN, DUMDUM BOYS, TESTAMENT, KREATOR, MAYHEM, SOLSTAFIR, AURA NOIR, NIFELHEIM, FLESHGOD APOCALYPSE, STUDFAUST og TRIBULATION. Tilsammen skal 40 band i ilden så det er mer enn nok å velge i.

Dagspass koster 830 mens festivalpass koster 2055 kroner.

Billettsalget ligger foran fjoråret, så det kan kanskje være lurt å begynne å reagere om du vet du skal ta turen til årets TONS OF ROCK.

 

 

JarleKvaale.jpg

Intervju med Jarle Kvåle / Bookingsjef

 

Tons of Rock 2015 har i år som i fjor en ganske heftig lineup. Hvem er dere selv mest fornøyde med å ha fått tak i denne gangen?

Det er mange. Men liten tvil om at det blir fantastisk å få besøk av Twisted Sister. Legender som leverer varene til dei grader.  Opeth når mørket senker seg over festninga blir og garantert ein heilt spesiell oppleving. Tribulation har eg ikkje sett live før, og gler meg stort til å få sjå. Og band som Testament, Gojira, Seigmen & Soltsafir for å nemne nokon. Generelt er me svært godt nøgde med line-upen, og tilbakemeldingane er og utruleg bra.

Da den triste nyheten om at A.J. Pero hadde dødd av hjerteattakk, ble dere da nervøse for at bandet ville avlyse sin planlagte konsert på Tons of Rock?

For det første var det svært triste nyhende, og me lurte sjølvsagt på om  kva som ville skje med bandet. Men me hadde ein veldig bra dialog med managment tidleg, og er jo utruleg glade for at Twisted Sister valgte å gjere desse konsertane. No har jo bandet og annonsert at dei gir seg til neste år, så dette kan fort bli siste sjanse ti å oppleve bandet i Norge.

Jeg leste noe om en Opeth konkurranse hos dere. Hva er det og hva må folk gjøre for å delta i konkurransen?

Det er ein utruleg feit konkurranse.  Ein kan vinne Mikael Åkerfeldt signatur gitar. Og ikkje nok med det, Mikael vil sjølv overlevere gitaren til vinnaren på Tons of Rock. Konkuransen er eit samarbeid Tidal, og ein finn meir info konkurransen her: http://read.tidal.com/article/tidal-x-opeth/

Jeg noterte meg at det ikke var noen bandkonkurranse her i Norge for dere, men bare noen få minutter senere fikk jeg nyhetsskriv fra deres pressesjef at nå var Bandkonkurranse startet. Hva kan du si om den? Hvem kan delta/melde seg på? Hva skal til for at et band er kvalifisert til denne konkurransen?

Alle band som spelar rock & metal kan melde seg på.  Premiane her er heller ikkje så verst. Vinnarbandet får spele på Tons of Rock, tilbud om utgivelse på Indie Recordings & intervju på headbanger.no  . Interessa og engasjemanget har vært heilt enorm her, og det er fantastisk mange band som har meldt seg på. For oss er dette ein svært viktig ting å gjere for å oppdage nye band, og for å følgje med på kva som finst av band der ute.

Dere gikk ut med Metal Battle i Sverige først. Hva er greia der? Er det noen stor respons fra de svenske bandene?

Det var veldig god respons. Vi fekk med oss In Flames og arrangerte ein band battle i Gøteborg.  Mange band meldte eg på, og 4 finalister kjøyrte band battle finale i April. Vinnaren som blei plukka uta av Tons of Rock og In Flames var: https://www.facebook.com/TheLastBandmusic

Statusen til Tons of Rock som festival, hvordan er den og hvordan vil dere at den skal være? Skal Tons of Rock være «Moderskipet» for norske rock & metal festivaler eller holder det å bare være en i mengden?

Vi ønskjer å byggje ein solid og varig festival som skal være eit flaggskip for rock & metal. Vi hadde eit veldig bra første år, og interessa og salget for årets festival er aukande.  Vi er allereie Norges største festival som reindyrkar rock & metal, og ønskjer å byggje denne vidare år for år. For oss er det ikkje noko mål å bli størst mogleg, men å skape ein solid utandørs reindyrka rock & metal festival som folk ynskjer å komme tilbake til år etter år.

Alt ligger til rette for en hurraweekend på Fredriksten Festning 18. til 20. juni. Er alt klart?

Vi har jo litt arbeid igjen då. Vi jobbar med Tons of Rock året rundt, men det er klart at dei siste vekene inn mot festival så skrues tempoet opp betrakteleg. Det er svært mykje som skal organiserast til eit slikt arrangement, men me føler oss veldig i rute til årets festival. Først og fremst gler me oss enormt til å komme i gang. Det er dette me jobbar året rundt for og håper så mange som mogleg tek turen til Tons of Rock for årets feitaste festival helg.

 

Nifelheim_15.jpg
NIFELHEIM

 

 

Pil.gif

 
 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

3 DAGERS FESTIVALPASS: NOK 2055,-
DAGSPASS TORSDAG:
NOK 820,-
DAGSPASS FREDAG:
NOK 820,-
DAGSPASS LØRDAG:
NOK 820,-

 

 

TMF_hotel.jpg
Overnatting:
 
 Det begynner å bli lite hoteltilbud igjen i Halden, men festivalen har egen festivalcamping.
 
 

 

 Program:

 
TonsOfRock_Bands_15_4.jpg
 
 
 
 
Pil.gif