GRUESOME – Savage Land

GRUESOME – Savage Land

Gruesome er et såkalt superband med en klar mening i livet; å være en hyllest til den første death metal bølgen i Florida og da spesielt til bandet Death.

Det her er som å sitte og høre på «Scream Bloody Gore», «Leprosy», «Spiritual Healing» og «Human» samtidig. Låtene har det samme drivet, det er den samme intensiteten, trommingen er lik, riffene er på samme måte og vokalen er lik. Jeg er stor fan av de fire nevnte albumene fra Death og jeg kjenner jeg blir glad inni meg når jeg hører på Gruesome. Gutta har gjort en perfekt jobb i sin hyllest. Jeg tror ganske sikkert at hvis Death hadde spilt inn ei skive til i samme tidsperiode, så hadde den nok blitt veldig lik «Savage Land».

Gutta har «lånt» noen riff, introer og overganger/partier fra Death, men det er helt på sin plass. Dette passer glimrende inn i musikken de har skrevet og spilt inn. Dette er gull.

Det har ikke gått opp for meg tidligere, men nå hører jeg helt klart hvor Pestilence hentet mesteparten av sin inspirasjon fra.

Denne skal du bare ha, basta! For liker du Death, noe svært mange gjør, da liker du Gruesome.

https://www.facebook.com/gruesomedeathmetal