BENIGHTED – Brutalive the Sick

BENIGHTED – Brutalive the Sick

Benighted er et av Frankrikes mest brutale death metal band. De er store i undergrunnen der nede og de har hatt en viss suksess også utenfor sitt hjemland. Spilte blant annet på Inferno for noen år siden. Var en hel-vet-es knallgig, mener jeg å huske.

Bandet ble dannet i 1998 og de har gitt ut sju fullengdere. Leverte black metal i sine første år, men gikk etter hvert over til å spille rimelig kjapp og brutal death metal langt over grensen til grindcore i stedet. Er for tiden signet på Season of Mist som denne senvinteren gir ut et livealbum fra franskmennene. «Brutalive the Sick» heter skiva og er en massiv overdose av kjapp, intens og brutal death metal/grindcore. Lyden er konge til liveopptak å være. Nesten for bra. Litt slitsomt og etter hvert mer slitsomt å høre på, for dette er omtrent så brutalt og kompromissløst som det kan være. Gull for fansen. Ikke fullt så gull for andre som foretrekker metallen sin litt mer intrikat. Likevel en steike god skive som fortjener en lytt eller fire i løpet av året.

https://www.facebook.com/brutalbenighted

https://www.facebook.com/seasonofmistofficial