TRIPPEL BLACK METAL-PAKKE TIL TONS OF ROCK!

TRIPPEL BLACK METAL-PAKKE TIL TONS OF ROCK!

TRIPPEL BLACK METAL-PAKKE TIL TONS OF ROCK!

 

Det ligger an til nagler, lær og tempo når vi nå annonserer trioen MAYHEM, AURA NOIR og NIFELHEIM til Tons of Rock. Sammen med et skreddersydd show fra grunnleggerne i engelske VENOM, hvor publikum selv setter sammen låtvalget, er det nå duket for en kanonopplevelse på Fredriksten Festning, også for de aller mest hardbarka.

 

MAYHEM

Dette er bandet som har hovedrollen når historien om black metal skal skrives. Norges første i sitt slag, og sentralt på 90-tallet da drap, kirkebranner og kultbevegelse overskygget det musikalske for den gjengse nordmann. Til tross for klassikere som De Mysteriis Dom Sathanas er det navn som Euronymous, Varg «Greven» Vikernes og Helvete de fleste har forbundet med Mayhem. Dette har heldigvis endret seg med tiden, og nå er det de musikalske leveransene Mayhem gjør seg mest bemerket med, med moderne klassikere som Chimera, Ordo Ad Chao og sitt foreløpig siste album, Esoteric Warfare.

 

AURA NOIR

I en periode hvor thrash metal ble mildt sagt stemoderlig behandlet, og black metal var det nye store innen de ekstreme stilretningene, vokste det fram en kjerne av band som fortsatt ville hedre gamle helter som Venom, Sodom og Kreator, men med en enda mer fandenivoldsk tilnærming. Dette ble etter hvert til sjangeren black thrash, og de ukronede kongene her er våre egne Aura Noir. Dette er Norges eget husband innen faenskap, og de kommer til å levere så bredbeint på Tons of Rock at det er fare for spagat!

 

NIFELHEIM

Sveriges store eksportartikkel i den samme sjangeren, black thrash, består av en kjerne av to brødre som rett og slett er kjent som «Bröderna Hårdrock» i Sverige. Gjennom tv-dokumentaren om de har mange blitt kjent med brødrene som er så metalfans at de gjerne går på vann og brød i ukesvis om det gir de råd til ei ny plate eller takker nei til turnétilbud hvis Iron Maiden er i nærheten samtidig. Musikalsk er de vel så intense og gjennomførte, og dette blir en av de råeste opplevelsene på årets festival!

 

I tillegg til dette slippet har vi jo allerede annonsert navn som Twisted Sister, Seigmen, Gojira, Parkway Drive, Dum Dum Boys og Backyard Babies, og alt er duket for en allsidig og legendarisk oppfølging til fjorårets suksess!

 

www.tonsofrock.no

www.facebook.com/tonsofrockfestival

www.twitter.com/tonsofrock

www.instagram.com/tonsofrock