DIVIDED MULTITUDE – Mønstrer på i Karibien

DIVIDED MULTITUDE – Mønstrer på i Karibien

70000 TONS OF METAL er et metalcruise som første gang ble arrangert i 2011. Arrangementet har inntil i fjor foregått på cruiseskipet MS Majesty of the Seas. En båt med en kapasitet på 2000 publikumere og 42 band. I år er en større båt tatt i bruk, nemlig MS Liberty of the Seas.

Selve båten MS Liberty of the Seas er diger. Den er nesten 340 meter lang, veier nesten 155000 tonn, har ikke mindre enn 15 dekk, 22 (!!) barer, spa, casino, en full size boksering, en full size basketballbane, minigolfbane, en klatrevegg, har et mannskap på 1300 og den har fire scener. Publikumskapasiteten er satt til 3000 og lineupen består av ikke mindre enn 60 band. Det har også vært vanlig at en del av bandene spiller to ganger på turen. Om dette skjer i år, kan vi ikke garantere, men blir ikke overrasket om så skjer.

LibertyoftheSeas.jpg

Det som også er spesielt med dette metalcruiset, er at det aldri har samme rute. Det starter og slutter i samme havn i Miami hvert år, men den fem dager lange turen har gått til forskjellige lokasjoner i Karibien: Cozumel-øyene, Cayman Islands, Caicos Islands, Costa Maya og i år går turen til Jamaica. Eksklusivt skal det være 🙂

 

DIVIDED MULTITUDE skal sammen med Triosphere, 1349, Einherjer og Trollfest representere Norge det som bare må karaktiseres som årets feteste metalcruise. 

Da nyheten kom glidende inn fra ytre høyre fra den glade keyboardist Eskild Kløften, knotet jeg ned noen kjappe spørsmål og sendte til gitarist Christer Harøy. Christer svarte som alltid kjapt og velvillig på mine spørsmål.

Dere skal på cruise snart og ikke hvilket som helst cruise heller. Hvordan gikk dette i orden? Hvem må man ligge med for å få plass i en slik lineup?

Nå jobbet vi sammen med Photograve Management og Håkon Grav om denne bookingen, og han har heldigvis ikke etterspurt en sånn betaling……hehehehe.
Vi sendte inn promomateriell til festivalen i fjor høst, og Håkon fulgte opp bookingen. Arrangøren likte skiva, og ga oss en spot på festivalen. Ja, takk, sa vi.

Hva vet dere om denne spesielle «festivalen»?

Dette er en festival vi har fulgt en del år, men aldri prøvd å booke tidligere. Festivalen har alltid kunnet skilte med sinnsykt fete lineup’er. Og når Keep Of Kalessin spilte der i fjor, og Triosphere ble annonsert i år, så øynet vi et lite håp om å få en spot. Og det er sinnsykt kult å få være del av en slik lineup.

DividedMultitude_ProgPowerUsa_14.jpg
DIVIDED MULTITUDE live ProgPower USA 2014
(Photo: Jim Wilkinson)

Dere var nettopp over dammen og gjorde det «rimelig» bra under ProgPower Festivalen i fjor. Hva er det med Divided Multitude og USA?

Ja, ProgPower USA i fjor var kanon. Det var virkelig en bra festival, og tilbakemeldingene etter festivalen var meget gode.
Pagan’s Mind og Circus Maximus har virkelig markert seg i USA, og det er vel sånn at det har vært til hjelp for oss. I tillegg var vår første label amerikansk, det hjelper kanskje også?

Vi er jo veldig inspirert av klassisk amerikansk metal som Metallica, Megadeth og Pantera, og så slenger vi på noen melodier på toppen, så virker det som det også faller i god jord.

Har dere pakket shortsen? Hva tar man egentlig med seg på en slik spillejobb?

Ja, nå har jeg ikke pakket noe enda, men shortsen skal nok med ja. Vi har et par dager i Miami før avgang med båten, så det kan jo bli litt strandliv der. Shortsen kommer nok til å være handy om bord på båten også, og vi skal være en dag på Jamaica.

Bortsett fra shortsen, så er det viktig å ha med seg ting til selve konsertene og backup til utstyr. Nå samkjører vi og Triosphere backup gitarer og gitareffekter, og det er suverent.

Men før dere skal ut å fly og senere cruise Karibien, så blir det spillejobb i Trondheim.

Spillejobben i Trondheim er på vinterfesten til Prowlers MC. Vi spilte på sommerfesten hos samme MC klubb, og vi fikk tilbud om å spille vinterfesten også, og det sa vi så klart ja til. Vi trives godt med å spille på Mc-klubber, og Prowlers er virkelig trivelige folk, så dette blir god stemning.

 

banner_70000TONS_OF_METAL_468x468.jpg