CRETIN – Stranger

CRETIN – Stranger

Cretin er et band jeg egentlig ikke har ofret så mange tanker til før, men nå er de klar med ny skive og etter en liten tyvlytt, fant jeg ut at dette ville jeg sjekke ut mer.

Tre av medlemmene har en fortid i Exhumed, to er eller har vært med i Repulsion, en er med i Dekapitator og en har en fortid i General Surgery og… en har en fortid i jentebandet The Iron Maidens.  Dette burde gi deg en pekepinn om hvor Cretin ligger i det musikalske landskapet. Knallhard og brutal death/grindcore. Enkelt og greit.

Det er flere ting som skiller Cretin ut av haugen med andre grindcoreband. For det første skjer det mye hele tiden i låtene deres. For det andre kjører de gjentakende refrenger der låttittel gjentas ofte. For det tredje består bandet av to gutter og to jenter. De var bare en jente tidligere og det med samme besetning som i dag. Get it? Google om du ikke skjønner bæra.

Som andre grindcoreband pøser Cretin på så det holder. Det er få pauser på skiva, som varer i litt over halvtimen. Det er nok. Det er 14 låter på skiva der åpningslåta «It» er min klare favoritt.
Vokalist Marissa Martinez er den sinteste dama i metalmiljøet og det hun gjør på «Stranger» er bare helt knall. Stemmen hennes høres veldig sint ut og jeg vil nødig havne i en krangel med henne. Nå har hun ikke vært dame så fryktelig lenge så det er egentlig litt juks. Men tøff vokal har hun.

Noen slappere partier finnes det, og det er bra. Ellers hadde dette blitt så mye mer slitsomt å høre på. Det er ikke mange, men nok til at Cretin «Stranger» er blitt ei skive det går an å høre omatt og omatt. Skiva er litt kjedeligere på slutten, men blir det for kjedelig, er det bare å begynne fra begynnelsen igjen 😉

https://www.facebook.com/Cretanic

http://www.relapse.com/