ANVIL invaderer Norge

ANVIL invaderer Norge

 

ANVIL invaderer Norge

 

Anvil har holdt det gående siden 1978, inspirert storheter som Metallica, Megadeth og Slayer, gitt ut 15 plater, men det var først med filmen "Anvil! The Story Of Anvil" at omfattende turnering verden rundt ble en realitet. Nå kommer de til Norge!!

Anvil er et kanadisk heavy metal band fra Toronto, dannet i 1978, og består av Steve "Lips" Kudlow (vokal, gitar), Robb Reiner (trommer) og Chris Robertson (bass, kor).

Bandet, spesielt Kudlow og Reiner, var gjenstand for dokumentarfilmen, "Anvil! The Story of Anvil," fra 2008, regissert av tidligere Anvil roadie, Sacha Gervasi. Ved utgivelsen fikk filmen strålende kritikker fra mange viktige publikasjoner, og har siden gitt bandet fornyet anerkjennelse, inkludert supportjobber for bl.a. AC / DC, samt opptredener på både store heavy metal-festivaler.

Det er en mengde band som både fortjent og ufortjent har gjort stor suksess, og det er uendelig mange flere som verken fortjener eller oppnår suksess. Og så har du de som jobber og jobber for en liten smak av kjøttbenet, men til tross for kvaliteter og engasjement aldri oppnår den store drømmen. Blant de sistnevnte finner vi Anvil. Et toneangivende band som mange av de ledende innen thrashsjangeren (Lemmy/Motörhead, Lars Ulrich/Metallica, Dave Mustain/Megadeth, Tom Araya/Slayer), så opp til på starten av 80-tallet. Men i det fansen hentet inspirasjon fra Anvil og ble store med sine band, forble Anvil et nesten glemt minne, som i over 30 år har surret i bakgrunnen.

Grensen mellom dumhet og genialitet kan ofte være vanskelig å se, og i Anvils tilfelle er dette ekstra tydelig. Kanskje burde Kudlow og Reiner for lengst innsett fakta, men med sin menneskelighet, sitt hjerte og ståpåvilje mot sine drømmer, kan man ikke annet enn å beundre dem, og be til musikkens guder om at de endelig skal oppnå det de jobber for.

 

Anvil_14.jpg

 

ANVIL

 

SCENE X DREAM
(support)

 

4. desember
Trondheim – Blæst

5. desember
Haugesund – Skala

6. desember
Sandnes – Tribute

7. desember
Oslo – Pokalen

 

 

Anvil_tourposter.jpg