EXODUS – Blood in, Blood out

EXODUS – Blood in, Blood out

Exodus var et av de aller første thrash metal bandene som bølget ut at Bay Area på begynnelsen av 1980 tallet. De holder fortatt koken og på sitt ellevte studioalbum har de nok en gang fått Steve «Zetro» Souza på vokal. Dette er Zetros tredje periode i bandet og denne gangen kan det virke som han har fått virkelig fart på sine gamle bandkamerater. Exodus låter bedre enn på veldig veldig lenge og «Blood in, Blood out» er bandets beste på mange år. Kanskje den beste siden «the glory years» på 80-tallet.

Det kan være at bandet har nytt godt av at riffmeister Gary Holt har vært fast inventar i Slayer i noen år og at det er mye av årsaken til at Exodus igjen låter som et godt gammelt thrash band, for her svinger det virkelig av gamle helter. Riffene er friske og varierte og er veldig up-tempo og jeg kjenner jeg får en sånn glad-inni-meg følelse rett som det er når denne skiva surrer og går.

Tom Hunting virker også å være i bedre form enn noensinne. Han trommer godt og driver opp tempoet på låtene.

Låtene er jevnt over bra. Noen knallbra, noen nesten like bra, noen bra nok og et par så der. Men jeg klager ikke. Sistelåta «Food for the Worms» er min per dags dato favorittlåt på skiva, men dette endrer seg ofte. Sjekk den ut selv og velg selv. Bli overbevist. I mine ører er dette thrash slik thrash skal være. Anbefales på det sterkeste.

Exodus består i dag av en gjeng gutter godt oppe i 40-åra. Ett par av dem har til og med passert 50, men det skal man ikke tro. De spiller skjorta av de fleste yngre thrash bandene i dag og jeg er ikke i tvil om at de kan holde ut i enda flere år.

Jeg har lest noen anmeldelser av denne skiva der den har fått strykkarakter. Med litt kjapp research fant jeg ut at dette var skrevet av folk som ikke en gang var påtenkt da Exodus startet sin karriere. Han ene skriver til og med at han er thrash fan men har nettopp oppdaget Exodus. Jaudå….sånn går nå dagan. Skriver av det på uerfarenhet.

 

https://www.facebook.com/exodusattack

http://www.nuclearblast.de/