DECAPITATED – Blood Mantra

DECAPITATED – Blood Mantra

Polske Decapitated er et band som har opplevd store opp- og nedturer. Med sine to første album fikk de opparbeidet seg en god del fans over hele verden og ble av mange ansett som et av de mest lovende tekniske death metal bandene i Europa. Men etter den tragiske bussulykken i 2007 der trommeslager Vitek omkom og vokalist Covan fikk alvorlige hodeskader som han fremdeles ikke er kvitt og som har ført til at han har forlatt bandet, tok det lang tid før bandets eneste gjenværende originalmedlem Vogg fikk igjen lysten til å spille i band igjen. I 2010 fikk han etter en gjestevisitt i Vader lysten tilbake og ny lineup i Decapitated var igjen klar. Noen utskiftninger spesielt på trommissiden har det vært, men nå ser det endelig ut til at stabiliteten har innfunnet seg igjen.

«Blood Mantra» er den andre skiva med «nye» Decapitated. Den første skiva «Carnival is Forever» ble på ingen måte en suksess, men heldigvis er det mange gode tegn på «Blood Mantra» som tyder på at Decapitated har funnet tilbake til godformen igjen.

Vokalen til Rafal Rasta Piotrovski har vært det folk flest ikke har likt med nye Decapitated, men denne gangen fungerer den mye bedre og den er ikke fullt så core-aktig som tidligere. Gutten har lært seg å growle skikkelig og det fortjener et band som Decapitated. Noe core er det på skiva, men nå først skal vi fokusere på det positive. Og det er det mye av.

At Vogg er en god gitarist, vet alle som kan litt om death metal. Og med en slikt teknisk vidunder som det Vogg er på sitt instrument, er grunnlaget for et band lagt. Nå har de også fått tak i en skikkelig god og kjapp trommis i Michal Lysejko og når i tillegg låtmaterialet sitter som det skal, da blir det bursdag for alle og enhver sju dager i uka i lang lang tid fremover.

Så var det coren da. Tredjesporet «Veins» er en tvers igjennom dønn kjedelig og svak låt. Her kommer det fram at bandet kanskje har tatt til seg for mange musikalske influenser fra coreband og jeg liker det absolutt ikke. Heldigvis er det meste av de øvrige syv låtene slik vi (les: jeg, hvis du er uenig) ønsker at bandet skal låte. Jeg er kjempefornøyd med denne skiva….og den dukket opp i mailboksen min på samme dag som ny Anaal Nathrakh og ny Rings of Saturn. Og Decapitated er så langt uten tvil den beste av disse tre. Anbefales.

http://www.decapitatedband.net/

http://www.nuclearblast.de/de/