TIL DOVRE FALLER 2014

TIL DOVRE FALLER 2014

TIL DOVRE FALLER feirer i år femårsjubileum. Festivalen holder fremdeles til på Dombås Hotel og blir arrangert den 19. og 20. september. Første gang arrangert i 2010 med fem band på festivalens eneste dag. Året etter ble arrangementet utvidet til to dager med hhv fire og fem band. Man gaper ikke over for mye på Dombås, så både 2012 og fjorårets festival ble også en to-dagers affære, denne gang med fem og fem band. Nå hadde jeg det klart og skulle til å skrive at årets festival ikke viker en centimeter fra tidligere år. Men etter en kjapp prat med festivalsjefen, fant jeg ut at det ville bli noen endringer i år. Store er de ikke, men de må nevnes. Hotellet har bygd på og det blir i dette nybygget festivalen skal holde hus i år. I tillegg er lineupen økt fra 10 til 12 band (seks på hver dag). Bortsett fra disse bittesmå endringene, blir det som de fire første årene der det er et klart fokus på undergrunnsscenen med noen skikkelige godbiter på programmet.

 TilDovreFaller_Morten.jpg

INTERVJU MED FESTIVALSJEF MORTEN THØRING
(Av Rune Grande)

Årets Til Dovre Faller Metalfest blir arrangert om noen uker (19. og 20. september) og tiden er nå inne for vår årlige prat med primus motor Morten Thøring. La oss begynne med årets lineup. Skiller den seg på noen måte noe ut i forhold til tidligere års lineuper?

Hvis det er noe som skiller seg ut med tanke på årets lineup i forhold til tidligere så må det være at det i år skal spille tolv band på festivalen. Ut over dette så er det vel ikke noe nytt med lineupen under årets festival.

Hvem er du mest fornøyd med å ha fått fatt i denne gangen?

Hele lineupen i år synes jeg selv er veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med at alle bandene sier ja til å komme og spille på en så liten festival med så små ressurser på Dombås. Det er jo selvfølgelig noen band jeg har større glede av å se live enn andre, men jeg er fornøyd med å ha fått alle bandene Til Dovre Faller.

Hva ser du selv mest fram til å få se live på Dombås?

Det må være Portrait som nettopp slapp nytt album som står som et av årets høydepunkt på platefronten så langt for min del. Hele diskografien til bandet faller i ekstremt god smak hos meg. Jeg har heller aldri sett de live tidligere, noe som gjør det ekstra spennende.

Gjenspeiler lineupen din egen musikksmak?

Så absolutt, alle bandene som spiller på Til Dovre Faller er band jeg selv liker. Når samtlige av bandene på årets TDF plakat spiller i konsert i Oslo (hvor jeg bor) så er dette band jeg gledelig betaler inngang for å se live når jeg har mulighet.

Dette kan kanskje være litt vanskelig å svare på dette, men har du noen gang booket band du vet trekker folk men som du selv ikke liker noe særlig?

Nei. Den dagen jeg arrangerer en festival uten å booke band jeg selv kan stå inne for så er det bare å legge ned Til Dovre Faller. Da er hele poenget med festivalen borte for min egen del.

Er det noen forandringer arrangementsmessig på Til Dovre Faller denne gangen eller kjører du på lik de foregående årene?

I år så blir festivalen avholdt på en ny venue. Det er riktig nok på samme hotell men de har bygget en ny del som festivalen skal bli avholdt i. Det blir en kapasitet på 150 personer, så store forandringene på antall mennesker blir det ikke. Det blir enklere med å arrangere festivalen for min del i det nye lokale, så det er bare å håpe på at lyden blir bra og at folk blir fornøyde.

Litt mer om Mortens metalhistorie og musikksmak. Når oppdaget du denne herlige, ekte og ærlige formen for musikk?

Jeg ble introdusert for Iron Maiden av noen kamerater når jeg var rundt 12-13 år. Etter det så oppdaget jeg Rammstein som jeg hørte ihjel iløpet av tenårene. Jeg ble introdusert for og oppdaget klassiske band som Black Sabbath, Motorhead, Dio, Metallica og Slayer i løpet av ungdomskolen. I starten så hørte jeg på ganske mye musikk som jeg ser på som helt forferdelig i dag. Dette er i hovedsak melodiøs metal som Stratovarius, nyere Helloween og norske band som Highland Glory og Pagans Mind. Ettersom jeg startet på videregående så begynte musikksmaken min å forme seg til det jeg hører på i dag.

Hva var ditt første møte med metallen på skive og på konsert?

Det første møtet med metall på skive var en samle-CD med Iron Maiden. Husker ikke hvilke CD det var, men den bidro sterkt til å få meg til og utforske flere metalband. Første store konserten jeg var på var Iron Maiden i Oslo Spektrum i 2004. Den konserten står fortsatt som en av de største konsertopplevelsene jeg har hatt.

Har du noen favorittband?

Hvis det er et band som måler seg over alle andre så er det Motörhead. Fantastisk band som er like bra live hver gang. Jeg så de i London i Hyde Park i sommer og de leverte bra som alltid til tross for at Lemmy begynner å bli i litt dårlig form.

De fleste unge metallhoder har drømt om å spille i band. Spiller du noe selv?

Det hadde selvfølgelig vært stas å være rockstjerne, men jeg spiller ingenting selv. Har hverken tålmodighet eller talent nok til å lære meg å spille noe.

La oss avslutte denne lille seansen med å høre om alt er klart for årets Til Dovre Faller?

Det meste begynner å falle på plass nå. Lineupen er booka og hotellrommene er reservert. Nå er det bare små ting som står igjen. 19 september så er alt forhåpentligvis klart til festival.

 TilDovreFaller_poster_14_1.jpg

BILLETTER:

Årets Til Dovre Faller har utrolig nok flere billetter igjen og de får du via Tigernet.no.

 

OVERNATTING:

Dombås Hotel tilbyr festivalpakke til en rimelig penge. Inkluderer overnatting, frokost og et varmt måltid hver av dagene. Festivalpakke bestilles direkte fra Dombås Hotel.

 

PROGRAM:

 

Fredag:  

19:30 MABUSE
20:30 OMEGA
21:30 VIRUS
22:30 FAUSTCOVEN
23:30 NOCTURNAL BREED
00:30 PORTRAIT
 

Lørdag:

19:00 REPTILIAN
20:00 PURPLE HILL WITCH
21:00 RANGER
22:00 NEKROMANTHEON
23:00 BÖLZER
00:00 ONE TAIL, ONE HEAD


https://www.facebook.com/events/614631158579066