HOD – Book of the Worm

HOD – Book of the Worm

HOD er et amerikansk black/death metal band av den litt thrasha typen. Bandet ble startet opp i 2007 og «Book of the Worm» er deres andre fullengder. Musikken på denne skiva kan kanskje ligne litt på en ekstrem versjon av Soul Reapers «Written in Blood» eller Slayers legendariske «Reign in Blood». Noe slitsom i lengden, i alle fall for de fleste av oss. De litt stressende gitarene og de lett triggede basstrommene som ligger godt fremme i lydbildet dominerer mye og gjør dette veldig slitsomt. Vokalen er roligere og tyngre og er med på å roe totalen litt ned, men likevel sitter jeg med en følelse av at mange blir lei før skiva har fått en hel runde. Det er også en hel del instrumentale partier og det gjør ønsket om noe beroligende enda større. Gi meg en Vival og det fort.

Som på de to nevnte skivene med Soul Reaper og Slayer er det masser av kule riff og partier og tempoendringer i flere retninger. Det er faktisk mye bra her, men likevel blir jeg sliten i hodet. Faktisk mente jeg at jeg ble mer sliten av «Book of the Worm» enn hva jeg ble av Hate Eternals «I, Monarch». Men en kjapp tur innom Spotify og den skiva, ble det avkreftet umiddelbart. Den er ikke i nærheten så slitsom en gang. Jeg er vel blitt gammel.

Men tilbake til HOD og «Book of the Worm». Skiva er langt fra verst. Liker du litt drivende og smått stressende black/death/thrash, kan dette være noe for deg.

https://www.facebook.com/pages/Hod/118127951554999

http://www.arcticmusicgroup.com/