DISKORD – Oscillations

DISKORD – Oscillations

Skal jeg dra frem et godt norsk death metal band som jeg mener fortjener litt ekstra omtale, så må det bli Diskord. Dette er et band jeg er blitt særdeles glad i de senere årene. De spiller glimrende progressiv death metal med en god del overraskende overganger og partier og personlig syns jeg dette gjør musikken både spennende og bra. Eller, bra blir litt feil å si. Megabra tenker jeg vi sier.

Diskord kan på en måte sammenlignes litt med Obliteration, men ikke for mye heller. Ikke at det er noe galt i sammenligningen, for begge bandene er knall på sin måte. Spesielt i de raskere partiene kan man høre likhetstrekk. Men der Obiteration er mer brutal og spiller typisk death metal, er Diskord progressive og gjør ting helt annerledes og som nevnt, litt overraskende.

Låtene henger godt sammen uten at de er for like og uten at det blir gjentakelser. Helheten er der uten at det blir kjedelig, og kjedelig er dette definitivt ikke. Det er ingen straight forward kjapp death metal, men masse intrikate og komplekse låter der det skjer mye hele tiden.

Skiva må spilles høyt og nytes gjerne med litt kald drikke i mørke omgivelser. Da blir musikkopplevelsen best. Passer også godt på ørene når kveldsturen skal gjennomføres.

Anbefales til alle som liker god progressiv death metal og metal generelt.

https://www.facebook.com/DiskordNorway