STEEL PANTHER spiller på USF i Bergen mandag (04/08)

STEEL PANTHER spiller på USF i Bergen mandag (04/08)

Mandag 04/08-2014 Bergen USF Verftet

 

STEEL PANTHER
FRK. FRYD

 

Billettpris: 320,- + bill.avg.
18 år leg
Dørene åpner kl. 20:00

 

Steel Panthers fantastiske kombo av humor, hysteriske tekster og stadionstore hardrock har for lengst vokst seg ut av Hollywoods svette rockeklubber og ut på de store scenene. Da gjengen besøkte Oslo i vinter, fylte de Sentrum Scene til veggene bulte, så utsolgt var det.

Humor og tullball til tross, Steel Panther er ingen lettvektere i rockefaget. Da bandet turnerte med Mötley Crüe i 2011, ryktes det at hovedbandet hadde store problemer med å hamle opp med sine yppete lillebrødre. 

Vokalist Michael Starr høres ut som en krysning mellom David Lee Roth og Jon Bon Jovi og har et register og en stemme som utfordrer de fleste innen sjanger. Gitarist Satchel er en shredder av rang og det gynger forskriftsmessig av kompet til Lexxi Foxx og Stix Zadinia. 

Bandet har så langt rukket å gi ut to album under navnet Steel Panther. Både "Feel the Steel" og "Balls Out" gikk til topps på Billboards Comedy-liste. I april kom gjengens tredje plate, "All You Can Eat".

Da er det bare å stålsette seg for moderne klassikere som "Asian Hooker", "Gloryhole", "Death to All But Metal", "Just Like Tiger Woods", "Community Property" og "Party All Day". Det er i alle fall ingen tvil om at det blir fest på lokalet.

Mandag 4.august spiller de på USF i Bergen med rockejentene i Frk. Fryd fra Stavanger som support. De har spilt sammen i 8 år allerede og er til tross for sin unge alder et meget erfarent liveband med utallige konserter i både inn- og utland. Musikken er preget av tungbaserte riff og melodiøse refrenger med tekster på norsk, og sammenlignes av mange med band som Oslo Ess. EP’n “Baandtvang” kom ut i April 2012, mens den nye “Tell dine skritt igjen” produsert av Yngve Andersen(Blood Command) kom ut 13. september.
Singelen ”Blod & Honning” er blitt A-listet på NRK P3 og mottakelsen av de nye låtene har vært enorm.