HELLBOTN 2014 – Nok en ny festival

HELLBOTN 2014 – Nok en ny festival

HELLBOTN METALFEST 2014 er en helt ny festival som går over to dager i Kolben Kulturhus i Kolbotn. Seks gromme norske band står på plakaten.

De tilbyr i tillegg på tre kjente norske metal DJ-er, uteservering og grilling og det er kun 50 festivalpass + 90 dagsbilletterfor salg.

Vi har dratt inn Mette Mannerud fra Sounds of Unity for å prøve å finne ut bitte litt mer om festivalen og metalmiljøet i Kolbotn.

 

 SoundsOfUnity_logo.gif

INTERVJU MED METTE MANNERUD

(av Rune Grande)

 

Det kommer en ny festival i sommer kalt Hellbotn. Festivaljungelen i Norge er etter hvert blitt veldig stor og uoversiktlig. Da må det være lov å spørre om det er plass til enda en festival i Norge?

Ja det tror vi absolutt! Spesielt for Hellbotn er kanskje at det er metal på Kolbotn, et sted hvor mange band har sine røtter. Dessuten er det lite som skjer i Follo-regionen når det kommer til festivaler av denne sorten.

Blir dette en årlig greie?

Ja det er målet vårt og vi jobber allerede med neste års Hellbotn, som vi håper kan bli enda litt større enn årets. Vi ønsker blant annet å ta i bruk et større lokalt område utendørs.

Sounds of Unity er heldigere enn de fleste og har flust av norske gromband i nærområdet som dere kan velge i. Hvordan er det å sitte midt i jordbæråkeren og ha den luksusen og muligheten til å plukke kun de beste bæra?

Det er et privilegium, helt klart! Det gir jo noen muligheter å kjenne mange i metalmiljøet, men vår erfaring er likevel at ingenting kommer gratis, og at nærheten til Oslo både kan være en fordel og en ulempe. For noen er det eksotisk å komme på metalkonsert på Kolbotn, selv om det bare er 11 minutter med tog fra Oslo sentrum, men vi merker også konkurransen fra Oslo dersom det skjer noe der. 

For oss utenfor Kolben kan det nesten virke som om det kommer opp nye gode metalband i all verdens sjangere hele tiden. Hvordan er egentlig miljøet der og har du noen peiling på hvorfor dette området er så produktivt?

Som andre journalister har påpekt, må det være noe i drikkevannet her ute. Det som kanskje har bidratt mye, er en god tilrettelegging av øvingsmulighetene og arbeidet rundt band på fritidsklubbene. Her har det i mange år blitt arrangert konserter og mange gode ildsjeler har stått på opp gjennom tidene for å skape et godt musikkmiljø.

Jeg hørte noen rykter om at billettsalget går unna.

Det stemmer. Det er i skrivende stund 17 festivalpass igjen, så det er vel første mann til mølla hvis man har tenkt seg begge dager.

Og så blir det grilling. Hva slags godsaker vil dere tilby band og festivaldeltakere?

Her blir det burgere og pølser fra "Åkeberg og Skoglunn", og selvfølgelig også et varmt tilbud til de som er vegetarianere. Vi har en god kokk med på laget, Elin, som er sjefen for serveringen.

Dere har gleden av en liten eksklusiv siste konsert med Waklevören. Hvordan kom den i orden?

I utgangspunktet begynte det med et tips fra Geir Kolden som skal være DJ og konferansier under festivalen. Han hadde fått nyss i at Waklevören aldri fikk hatt en skikkelig avskjedskonsert, og da deler av bandet kommer fra Kolbotn måtte vi bare spørre dem!

Er det ellers noe gromt dere kan tilby festivaldeltakerne?

Ja, her blir det uteservering fra klokken 18.00 begge dager med DJ’er som Fenriz fra Darkthrone, Stressminister, kjent fra Obliteration og Nekromantheon og Kniven bar, også som nevnt Kolden Shower. Neseblod kommer for øvrig med en egen stand hvor man kan kjøpe merch og plater.

I tillegg kan vi nevne at dette er en liten lokal venue med plass til kun 150 publikummere, noe som gjør dette til en unik metalopplevelse hvor man kommer ganske tett på banda. Faktisk er salen egentlig bygget som studio, derfor er det kanskje ikke så rart at mange påpeker at det er god lyd.

I tillegg gjør en såpass liten arena at det er kamp om billettene, kanskje er det dette som gjør metal på Kolbotn til en spesiell og litt eksotisk konsertopplevelse.

Hellbotn drives på dugnad, hvor mange frivillige og krefter i miljøet hjelper til. Dette setter vi stor pris på!

 

Hellbotn_poster_14.jpg

 

KOLBOTN ligger 11 minutter med tog (Ski) fra OSLO S!
Du kan også ta BUSS 81B og 83 fra Jernbanetorget!

Du kommer deg tilbake til Oslo sentrum med tog fram til midnatt og nattbuss gjennom natten!
Plott inn Kolbotn på www.ruter.no !

 

AuraNoir_Waklis.jpg

 

Lineup:

Fredag:

Waklevören

Purple Hill Witch

Hymn

 

Lørdag:

Aura Noir

Deathhammer

Mions Hill