MINISTRY – Last Tangle in Paris Live 2012

MINISTRY – Last Tangle in Paris Live 2012

Skal man gi ut en aller siste liveutgivelse, er det like greit å gjøre det like skikkelig som det Ministry har gjort her. I utgangspunktet en DVD + to CD, men som presse, dukket like godt også den enkle CD-en opp i samme slengen. Det blir mye av det samme på CD, DVD og de to CD-ene. Setlistene er omtrent de samme, men det er noen forskjeller og tillegg på DVD og dobbel CD som gjør det verdt å se og høre igjennom hele greia.

La oss ta den enkle CD-en først. Dette er et liveopptak fra Paris’ La Cigale i New York fra 2012 med god lyd. Det er en ok setliste som avsluttes med et fint knippe eldre låter.

DVD-en inneholder akkurat samme konsert som CD, men her er det krydret med en hel haug med bakstageopptak, soundcheck, intervjuer, studioopptak og øvinger. Og bare så det er sagt, det meste av ekstramaterialet er veldig kult å se. Men har du forberedt deg på en times konsert med Ministry uten avbrytninger, da blir du skuffet. Jeg ble ikke det, da jeg hørte CD først og gledet meg mest til ekstramaterialet.

De to live CD-ene som er med i DVD pakken inneholder liveopptak fra 2006. Til sammen 17 låter med ikke så aller verst lyd. I det store og hele samme setliste som DVD, bare med fem ekstra låter.

Det er vel ingen tvil om at denne utgivelsen er en hyllest til avdøde gitarist Michael Scaccia og det er en fin hyllest. Han gjør en kjempejobb på konserten, det er flere flotte og morsomme opptak av ham i studio og både bandlemmer og produsent forteller sine historier om Mike. Absolutt et verdig siste minne om en dyktig musiker. RIP Mike.

http://www.thirteenthplanet.com/ministry/