ORIGIN – Omnipresent

ORIGIN – Omnipresent

Jeg var ingen stor fan av Jason Keyser da han tok over vokalistrollen i Origin etter James Lee, men nå har han funnet sin rolle i bandet og gjør sine saker riktig så bra. Han får ut sitt potensiale til fulle og imponerer veldig på bandets nyeste opus «Omnipresent», og med det beviser han en gang for alle at han var riktig mann for jobben…og at jeg tok litt feil.

Origin selv har utalt at de har bevist på sine tidligere album at de kan spille dritfort og har derfor laget en annerledes skive denne gangen. De har roet bitte litt ned og kjører mer tekniske partier og noen tunge seigere partier. Det er liksom mer kjøtt på beinet denne gangen og musikken gir deg som lytter en mye mer utfordrende lytteprosess. Du føler at du sitter igjen med litt mer enn den evinnelige deilige hodepinen bandets brutale og hyperraske death metal har gitt deg på sine tidligere utgivelser.  Når det er sagt; dette er fortsatt Origin og innimellom går det unna så det holder. Men gutta har prøvd seg på litt mer teknisk death metal denne gangen uten og på en måte prøve å spille skjorta av produsenten og hverandre. Og det har de lykkes godt med.

Det tok litt tid og en god pause før jeg fikk taket på denne skiva. Men da jeg forsøkte meg med et lite dybdedykk for andre gangen, da satt den og nå etter noen dager med kun «Omnipresent» på anlegget og i øreproppene er dette blitt et album jeg storkoser meg med. Uten noen sammenligninger for øvrig, så minner «Omnipresent» meg mye om «Antithesis». Og det er ingen dum ting i alle fall ikke for meg, som setter «Antithesis» på topp av bandets utgivelser. Det er ikke tempoet og ei heller de kjappe tekniske riffene på «Antithesis», men stemningen på nevnte skive under det rolige solopartiet på siste halvdel av tittelsporet.

Albumet slippes denne uka og jeg sitter stort sett bare og gleder meg til vinylen kommer i hus. Det blir stor stas. Anbefales til alle som liker god brutal death metal.

https://www.facebook.com/Origin

https://www.agoniarecords.com/