SKRØMT med konsert i Drammen, Finlandstur og plateslipp

SKRØMT med konsert i Drammen, Finlandstur og plateslipp

 
"Sjelebrann" slippes i september

Drammensbandet Skrømt slipper sin debutplate "Sjelebrann" den 1. september 2014. Albumet startet opprinnelig med tanken om å spille inn en demo, men det ble raskt klart at resultatet ville bli så bra, at det ville være synd å begrense seg til ett par låter. "Sjelebrann" er spilt inn over flere måneder i bandets eget studio, DarkStudio, og skal etterbehandles av de kyndige hendene til Kjetil Ottersen (1349, In_zekt, Funeral m.fl.). Resultatet er forventet å fange alle nyanser fra sårt til øredøvende.

 

Skrømt hadde sitt utspring som ett prosjekt mellom medlemmer med lang fartstid fra flere lokale band (bl.a. Fatal Frequency, Lotus og Slug Syndicate). Skrømt viste raskt at det hadde livets rett, og tok sin nåværende form som fulltidsband i 2013. Bandet ser på seg selv som ungt, vitalt og sultent i musikkbransjen, godt hjulpet av alderspennet på medlemmene (19-36 år).

På tross av å ha føttene godt plantet i metallgenren, smelter Skrømt uten blygsel sammen influenser fra ett bredt spekter av musikk, for å finne sitt unike og smålig sære uttrykk. Dersom noe låter for sært eller usannsynlig til å fungere sammen, er sjansen stor for at Skrømt tenker på å forsøke det, om de ikke allerede har gjort det. Hvordan ender man ellers opp med å ta tuba og orgel som selvfølgeligheter i ett metallband? Allikevel preges bandets låter av et klart fokus, som aller sterkest komme til sin rett ved gjentatte gjennomlyttinger, eller når den oppleves fra gulvet foran scenen.

I forbindelse med platelansering reiser Skrømt på besøk til sine finske venner i Sydãntalvi, for en turné gjennom flere byer mellom 2.-6. September. Turnéen har bandet selv tatt intiativ til, for å få vist seg frem utenfor landets grenser. Skrømt synger på norsk, men mener på ingen måte dette er noen hindring for at musikken skal kunne nytes av folk verden over. Ta selvfølgelig ikke dette som en indikasjon på at Skrømt ikke planlegger å ta med seg bastardmetallen sin over vårt eget ganske land ved første og beste anledning.

I forkant av dette er det mulig å oppleve Skrømt i hjembyen, på Buddy Scene den 18. juli, med support fra Revaalver Raack (Drammen) og Svovel (Oslo).

 

Skrømt er et uvanlig metallband basert i Drammen med tre medlemmer fra Drammen, og et medlem fra Bærum. Bandet er bygd opp av medlemmer fra flere lokale band fra Drammen, slik som Fatal Frequency og Slug Syndicate. De spiller en blanding av diverse avarter metall og rock som de liker å kalle for bastardmetall. Musikken krydres med noe så uvanlig som tuba!

Skrømt har følgende konserter planlagt for sommeren:
 
18. juli: Buddy Scene Drammen – Support fra Svovel (Oslo) og Revaalver Raack (Drammen)
16. august: Smutthullet Pub Ålesund – Support vil bli annonsert
 
Turné i Finland med sine finske venner i Sydäntalvi og lokale support band.

2 september: Biblioteket, Laitila (Acoustic)
3 september: Vastavirta, Tampere
4 september: Club Liberte, Helsinki
5 september: Kalliohovi, Rauma
6 september: Streetbar 95, Turku

Bandet jobber for tiden med flere mulige konserter de håper å kunne annonsere innen kort tid.