SEPTICFLESH – Titan

SEPTICFLESH – Titan

Dette er storslagen symfonisk extreme metal av ypperste merke. En flott blanding av kun det beste fra de musikalske verdener som er verdt å høre på. Dette er rett og slett totalmetal. Og det er det beste jeg kan si om denne skiva. Egentlig burde det holde også, men det er vel noe urettferdig mot band og plateselskap. Derfor kommer det noen flere ord om mesterverket.

Jeg er normalt ingen stor tilhenger av symfonisk metal, men det Septicflesh leverer på «Titan» er bare helt umulig og ikke like.

Samspillet mellom vokalene, koringen og kvinnevokalen som dukker opp nå og da samt gitarene og de symfoniske elementene og rytmeseksjonen er enorm. Liker også godt den litt «snakkende» vokalen som dukker opp innimellom. Det er helt makeløst bra. Det at bandet veksler mellom extreme metal og det mer melodiøse og de mange andre elementene som er flettet inn er med på å skape en stemning jeg ikke har hørt før på et metalalbum. Det er trøkk, det er tyngde, det er melodiøst, det er headbangervennlig og det er fantastisk. Det er vanskelig å finne gode nok superlativer som beskriver skiva

Det skjer sykt mye i alle låtene og det dukker opp masse nytt for hver gang man hører dem. Kunne kanskje ha ønsket meg litt mer av det extreme. Litt mer fart innimellom hadde gjort seg, men det spørs om noe av stemningen ville forsvunnet da. Er godt fornøyd med skiva slik den er. Anbefales til alle som er glad i god musikk og til de som ønsker mange store musikalske øyeblikk. "Titan" er tingen.

http://www.septicflesh.com/

http://www.season-of-mist.com/