FINNTROLL – Natten med de Levande Finntroll

FINNTROLL – Natten med de Levande Finntroll

Jeg må innrømme at Finntroll er et band jeg aldri har hatt noe særlig forhold til. Ikke har jeg likt musikken og ikke har jeg likt konseptet deres. Kan til nød innrømme at jeg har likt en del av artworken, men det stopper dessverre der. Ei heller kan jeg forstå at folk liker musikken deres. Med disse forutsetningene, blir det litt feil at jeg skal anmelde liveskiva «Natten med de Levande Finntroll», men jeg skal prøve å åpne mitt sinn til dette utskuddet av et metal band som Finntroll er.

Musikken til Finntroll gir meg null komma niks. Låtene går stort sett i det samme kjedelige monotone tempoet hele tiden. Unntakene er når de går over i sirkusmodus og skrur opp tempoet. Vokalen er så utydelig som man kan få den. Det burde vært mulig å få til en mer tydelig og forståelig vokal i dette tempoet. Corpsegrinder i Cannibal Corpse er vesentlig mer tydelig og forståelig enn hva Vreth er her. Og Petter Solberg er bedre i engelsk enn finnen.

Plata inneholder hele 19 låter. Jeg regner med at Finntroll fan storkoser seg med dette, men for meg blir dette bare nok en unødvendig utgivelse av et helt unødvendig band.

https://www.facebook.com/officialfinntroll