LOBOTOMIZED – Poteter skal drikkes

LOBOTOMIZED – Poteter skal drikkes

 

En eller annen har vært treg her. Mest sannsynlig er det meg og derfor kommer dette intervjuet et år etter at «Norwegian Trash» kom ut, altså noe for sent. Hvorfor bruke hele åtte år på å få gitt ut debutalbumet?

Konseptet treghet kan vi absolutt relatere til. Det er nettopp derfor vi brukte noen år på skiva. Det vil si generell treghet blandet med studioproblemer, en hang til å drikke øl i stedet for å spille inn ting og ønsket om å få med fleste mulig folk på skiva og så videre. Og som alle vet: tida flyr.

Videoen av låta «Hedmark Über Alles» skapte litt uventet oppstyr, da et visst bilde i videoen dukket opp i media. Fortell.

Vi brukte et bilde av en brennende kirke for å illustrere tettstedet Våler i Hedmark. Ikke hvilken som helst kirke heller, men Vålers egen brennende kirke. Det var tydeligvis agurktider i avisa Glåmdalen og en eller annen lur redaktør følte nok at Pulitzerprisen var innen rekkevidde hvis han klarte å snekre sammen en artikkel med en lokalsatanisk flammevri. Frykt selger, vøtt.  Og BOOM: tre tusen nye treff på denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=uGM22vz06u0  
Takk for oppmerksomheten, Glåmdalen! Hedmark über alles!

Lobotomized_VaalerKirke.png
 

Lineupen: Hvem er med i dag, hvem har vært med, hvem burde være med og hvem burde ikke være med? Sloss dere mye innbyrdes?

I dag består line-upen av undertegnede på vokal, Chrispiss på gitar, Ziggy på bass, Ola på trommer og Lian på gitar. Dieselpikk, DOH og evil_dave har alle emigrert til hver sin utpost av sivilisasjonen med kjerringer og unger. Alle burde både vært med og alle burde ikke vært med. Spørs helt hvordan man ser på det. Vi er særdeles dårlige til å sloss – vi blir stort sett slått ned, men vi er flinke til å bitche.

Fotball-VM begynner snart. Skal Lobotomized lage VM-sang?

God idé. Vi begynner nå. Tipper den blir klar til VM i Qatar om åtte år. Den skal hete BLÆRE-QATAR (eventuelt QATARSIS – med oppnedkors i tittelen!) og skal ta for seg FIFA-pamper, fotballspillere med hårgele og generell gebrekkelighet i fotballverden. Mye å ta av!

Tekstene er påtrykt innersleeven på vinylen og det er til og med en beskrivelse av alle tekstene. Er dette gjort for å unngå spørsmål om dem? Jeg spør likevel jeg. Hvor mye tid legges ned i tekstene, hva er favorittemaet å skrive om og bruker du ordbok?

Jeg hater lyrikk som man må TOLKE sjøl. Totalt idiotisk. Da er det jo bare å skrive noe jævla synonymordboksvada og gjemme seg bak erketypisk lirumlarum som "Lytteren kan danne seg sine egne meninger om teksten". Fuck you! Har du INGENTING å formidle, tenker jeg da. Forklaringene til tekstene ble tatt med så det ikke skulle oppstå noen misforståelser. "Dette handler tekstene om. Svart på hvitt. Ferdig. Snakka." Favorittema å skrive om: Alt som er relatert til harryhelvete i Bygde-Norge og Søple-Oslo, enkelte ganger ispedd sjølopplevd nonsens, som oftest knytta opp mot metal-klisjeer. Bingo in Hell, Occult Pultost, Resurrection of Ivars Kro, for å ta noen eksempler. Ordbok er gay.

Lobotomized_14_1.jpg
 

Hvem lager den beste bakte poteten; Arne Brimi eller Eli Rygg?

Poteter skal ikke bakes. Poteter skal ikke spises. Poteter skal drikkes. I form av hjemmebrent. Og den skulle jeg helst ha drukket med Eli. Da hadde det blitt enklere å få hu på rygg, for å si det slik. Eli på rygg. Insert: HEH-HEH-HEH; etterfulgt av kolshoste.

Det var med en nedlastingskode i vinylen. Jeg har brukt den koden som mitt nye passord i nettbanken. Var det lurt?

Nei. Det er ikke lurt å ha nettbank heller. Oppdater JAVA-en din sjøl, forbanna bankballe.

Hva er symbolikken med coverarten? Hva er det dere prøver å få fram her?

Det er bare å se på coverarten så skjønner man det. Men hvis du ikke har sett den: norsk harrykultur – som er den gulbrune tråden i tekstuniverset vårt. Forresten, det er ikke noe SYMBOLSKE HENTYDNINGER i coverarten. En bulka Volvo 240 er en bulka Volvo 240, ikke et bilde på det moderne samfunnets forfall, liksom. Cowboy-Laila sittende på en dass er Cowboy-Laila sittende på en dass, ikke et symbol på Sylvi Listhaugs maltraktering av den norske bondestanden. ELLER ER DET DET? Det er opp til titteren å tolke bildene selv, he-he. Neida. ELLER?!

Hvem er tøffest av Rune Rudberg og Sputnik?

Rune R. og Sputnik er tøffe, eventuelt tøffest, på hver sin måte. De kan ikke sammenlignes. Det blir som å spørre hvem som er mest imbesil av nevnte Listhaug og Ola Borten Moe. De er begge gigantiske dåsemikler på hvert sitt område, ikke sant.

Lobotomized_NorwegianTrash.jpg
 

Vinyl er i skuddet som aldri før. Mange utgivelser blir sluppet i haugevis med versjoner og farger, men «Norwegian Trash» kom som klassisk svart vinyl. Er det planlagt flere limiterte versjoner som diehard fans?

Vi solgte faktisk ut hele førsteopplaget på fem hundre eksemplarer, noe vi egentlig ikke hadde trodd. Så for å være litt ekstra hudløse på pølsetuppen, skal vi trykke opp andreopplaget i en eller annen fancy farge, slik at de vinylmaniske samlefreaksa der ute forhåpentligvis kjøper den andre versjonen også. Jeg syns egentlig det er en jålete uting – og på grensen til humbug – med hundre forskjellig versjoner av den samme utgivelsen, men samtidig er jeg ikke verdens mest prinsippfaste kar, så da blir det slik i denne omgang. Smilefjes!

«Norwegian Trash» er utgitt i et samarbeid mellom Apocalyptic Empire Records, Hobotomized Records og No Posers Please. Hvorfor så mange?

Rett og slett for å spre risikoen i tilfelle ingen ville ha skiva, he-he. Samt på grunn av selve spleiselaget, selvsagt. The more the billigere.

Tilbake til Rune Rudberg. Han og flere andre mer eller mindre (u)kjente personer er med som gjesteartister på «Norwegian Trash». Hvorfor ta med gjesteartister? Er det fordi det er kult, for å øke salget eller har dere bare skrevet inn navn for å fylle ut «bookleten»?

Jeg har alltid syntes det har vært humor med propagandaklistremerker som f.eks. "FEATURING MEMBERS OF"- og generell småklamt NAMEDROPPING-opplegg. Spesielt "Samoth says this kicks ass!"-klistremerket fra Myrkskog-skiva er helt sheriff! Så til å begynne med var planen å dekke hele skiva med et gigantisk klistremerke med hundrevis av band som var direkte og indirekte involvert i prosjektet vårt. Etter hvert fikk vi med så mange fete folk at det gikk fra å være en parodi til å bli like seriøst (og småpatetisk) som det vi i utgangspunktet skulle kødde litt med. Lobotomized møter seg selv i døra DAGLIG. Men det er klart, man får jo ekstra oppmerksomhet på grunn av den slags narraktig promostunts. Namedropping og nettverkshelvete er jo selve nøkkelen for å komme seg fram i ethvert miljø. Så kan man diskutere hvor latterlig det egentlig er, men funker, det gjør det.

Lobotomized_14_2.jpg
Networking at the NRK!
 

KLISTREMERKE: Lobotomized’s Norwegian Trash features contributions from members of Ole Ivars, Autopsy, Backstreet Girls, Farmers Market, Spyttmyra Tjuvjakt og Spellemannslag, Rune Rudberg Band, Zweizz, Machetazo, Necrosic, Aura Noir, Diskord, Koldbrann, Obliteration, Nekromantheon, Deathhammer, Black Magic, Lydia Laska, Dismal Euphony, Hellstorm, Endwarfment, Feces Christ, The Ugly, Zlaegnbachtze, High Infernal Voltage, Infant Death, 2 Skæve Fyre, Laserguys, Boktingan, Tusmørke, Momrakatakk, One Tail One Head,  Lucifix, Rikets Crust, JR Ewing, Umoral, Fleurety, Stagnant Waters +++ 

I wrestlingringen møtes MacGyver, McCloud, Columbo, David Hasselhoff, Bergerac og Horatio Caine. Hvem står igjen som vinner? Hvem kler Borat-outfiten best av disse?

Jeg tipper egoet til The Hoff tar innersvingen på alle sammen, men i siste sekund klarer MacGyver å lage en bombe av kjønnshårene til Horatio Caine, slik at alle blir lemlestet av smellet, inkludert MacGyver. Columbo, med sitt skøyeraktige blikk, kler nok outfiten best. Spesielt nå, tre år etter hans død.

Som tidligere nevnt litt lengre opp, ett år er gått siden skiva kom ut. Vil det gå sju nye før en eventuell oppfølger kommer?

Det kan godt hende! Vi kommer antakeligvis til å fortsette å gi ut sjutommere og egenproduserte demoer før vi orker å tenke på et nytt album (SOM INNEBÆRER FOR MYE ÆRBE).

Er det ellers noe vettugt å nevne fra Lobotomized campen?

Det er vel strengt tatt aldri noe vettug å nevne i forbindelse med Lobotomized! Men vi kan vel opplyse om at videoen til Kings of Danseband snart ser dagens lys. En video hvor selveste Ole Ivars er med! Forhåpentligvis bidrar deres deltakelse til å øke vår popularitet i dansebandsirkler. Vi har også en ny sjutommersplitt ute – sammen med semidanske MÄRESVIN. Featuring låter som: 1814, Disorder on the DFDS, The Curse of the Gammaldansk og Streams of Aquavit. Ta kontakt for kjøp: lobotomized69@gmail.com

Vi skal for øvrig spille på Volumfestivalen i Elverum, lørdag 21. juni, sammen med blant annet Purple Hill Witch, Frida Ånnevik og Lillebo, Stubsveen & Hulbækmo. Lobotomized is coming home to Hedmark! DREKKA! http://www.volumfestivalen.no/volum/fleir-band/ 

Og om noen skulle være interessert i andreopplaget av Norwegian Trash (som kommer i en eller annen fancy farge), ta kontakt via en av følgende mailadresser: lobotomized69@gmail.com, order.aer@gmail.com eller vinyl@noposersplease.com.

Takk for oppmerksomheten, kjære Rune Grande (Declaration of War)! TALAS!