TONS OF ROCK 2014

TONS OF ROCK 2014

TONS OF ROCK er en helt ny festival som blir arrangert på erverdige Fredriksten Festning i Halden. Med sin unike beliggenhet, har Tons of Rock Norges og kanskje Europas flotteste omgivelser og når lineup til tillegg består av band fra ypperste hylle der SABATON, W.A.S.P og SLAYER topper plakaten, ligger alt til rette for en flott festivalhelg 19. til 21. juni.

Fredriksten er en festning i Halden (byen het Fredrikshald fra 1665 til 1928). Forsvarsverk der festningen ligger i dag ble bygget i årene 1640-45 i forbindelse med Hannibalfeiden. Selve Fredriksten festning ble påbegynt i 1661 og er oppkalt etter den dansk-norske kongen Frederik III (1609–1670).

Festivalen vil ha sin egen festivalcamp som ligger helt inntil festivalområdet. For de som ønsker å bo under tak, finnes det flere overnattingsmuligheter i Halden. Det tar 15 min. fra Halden sentrum, til du står oppe på festningen.

Slayer_14.png
SLAYER anno 2014

Lineupen toppes av VOLBEAT, W.A.S.P. og SLAYER, men de følges tett av andre godbiter som KVELERTAK, SHINING, TURBONEGRO, GHOST, SOILWORK, TNT, OSLO ESS, BLACK DEBBATH, SABATON, ANTHRAX, SEPULTURA, BACKSTREET GIRLS og JORN. I tillegg kan du også få med deg blant andre UNCLE ACID & THE DEADBEATS, VALENTOURETTES, BLAZE BAYLEY, SAHG, WITCHHAMMER, OBLITERATION, YEAR OF THE GOAT, ONE TAIL, ONE HEAD, ALFAHANNE, KAMPFAR, AUDREY HORNE, AVATARIUM, VANDERBUYST og DEVIL. Tilsammen skal 45 band i ilden så det er mer enn nok å velge i.

Dagspass koster 790, helgepass koster 1390 og skal du ha med deg alle tre dagene, må du ut med 1990 kroner.

 

 

SteinkjerFest_SveinBjorge-.jpg
 
Intervju med Svein Bjørge, Festivalsjef
 
 

19. til 21. juni blir det arrangert en helt ny metalfestival på Fredriksten Festning i Halden. Tons of Rock er navnet og her fristes det med en av Norgeshistoriens beste festival lineup. Vi har dratt inn festivalledelsen for å få noen ord om selve arrangementet, litt om bookingen og litt om hvordan Tons of Rock ble til.

Vi må få noen ord om hva det var som gjorde at du/dere valgte å starte Tons of Rock.

Rett og slett fordi vi så at Norge manglet en skikkelig rock- og metalfestival etter at Norway Rock la inn årene. Og Norge skal selvsagt ha det!

Lineupen er noe av det første alle snakker om når det skal snakkes festival og Tons of Rock har den villeste lineupen ever her i Norge. Hva er du personlig mest fornøyd med å ha fått underskriften til? 

Takk for det! Det er selvsagt utrolig vanskelig å svare på, for Mads og Jarle som har gjort en helt fantastisk jobb med bookingen, uten at vi har betalt skjorta for det. De har sikret gullkorn etter gullkorn

Slayer, Anthrax, WASP, TNT og til dels Sepultura blir jo et paradis for de av oss som hadde gleden av å oppleve 80-årene og starten på metalsjangeren. Tror du det vil bli godt synlig i publikumsmassen under årets Tons of Rock? 

Det blir det sikkert, men jeg tror det blir en bred spredning av alder. Her har vi jobbet veldig bevist med bookingen. Vi skal ha en combo av de klassiske ikonene, blandet med de nye store, som f.eks. Ghost og Volbeat, som appellerer til et yngre publikum. Så skal vi krydre med masse up & coming band.

Det var en gang en annen trønder som sa: «Det enkle er oftest det beste». Hvordan blir det på Tons of Rock? Blir det bare musikk eller har du mer å by på til festivaldeltakerne?

Definitivt, og det handler om stedet, arenaen, som er Fredriksten festning. En helt fantastisk, massiv, gigantisk festning fra 1600-tallet, full av blodig historie. Den skaper en ramme rundt Tons of Rock, som gjør festivalen til noe helt spesielt. Noe helt unik som ingen trolig har opplevd.

Er det noen band på det personlige planet som du forventer eller håper skal bli store høydepunkter under Tons of Rock 2014? 

Det tror jeg kan bli flere, men hvem jeg tror, velger jeg faktisk å holde for meg selv.

Fredriksten Festning som konsertarena, hvordan blir det?

Som nevnt; det blir en helt unik opplevelse. Vi snakker jo her om å ha en festival inne i en festning, med en fantastisk stemning og utsikt. Det setter en ekstra dimensjon til opplevelsen som vil gjøre Tons of Rock til noe helt spesielt.

Nordmenn er ikke de aller flinkeste til å forhåndsbestille billetter. Hvordan har det gått så langt på den fronten?

Det har du helt rett i. Men nå tikker billettsalget veldig bra, og fortsetter det slik, med den tradisjonelle økningen de siste ukene, så kan det bli veldig mye folk som kommer

Ligger alt til rette for en vellykket første utgave av Tons of Rock?

Det gjør det definitivt!

 

JarleKvaale.jpg

Intervju med Jarle Kvåle / Bookingsjef

 

Lineupen er noe av det første alle snakker om når det skal snakkes festival og Tons of Rock har den villeste lineupen ever her i Norge. Hva er dere mest fornøyd med å ha fått underskriften til?

Slayer!!! Da vi satt oss ned med blanke ark og fargestifter så var det en 2-3 namn som raga høgst på lista umiddelbart. Blant desse var Slayer på toppen. Da vi etter mykje arbeid landa ein deal med dei, så var det god stemning på kontoret.

Og hvem har vært vanskeligst å få underskriften til?

Slayer var kanskje den vi jobba lengst med, men det har vore lettare å få band enn me turte håpe på. Vi har fått en breiare og sterkare line up enn det me kunne drøyme om på første året.  Det er mange band som har kicka på ideen, og blitt imponert over dei fantastiske omgjevnadane til festivalen. Eit fellestrekk er at band verker oppriktig glad for at det endeleg kjem ein reindyrka rock & metal utandørs festival i Noreg. Dette er tydelegvis noko band og bransje har sakna.

Jeg regner med dere har en ønskeliste med band. Hvordan har det gått? Er det mange av bandene på lista som blir å se på Fredriksten Festning i juni?

Absolutt, overraskande mange. Me sat med ein 60-70 namn på blokka når me starta bookinga, og at 20-25 av desse spelar på festivalen første året er fantastisk. Og så har det sjølvsagt dukka opp nye spennande namn undervegs, og band som me kanskje ikkje trudd var mogleg i år har komme til oss. Vi har faktisk måtte sei nei til ei rekke store og mindre band som me kunne ynskje oss. Det har vore ein lang og arbeidsam prosess, men utruleg spennande og morsamt

Det at festivalen ble utvidet med en dag, har det ført til ekstra utfordringer til bookinggruppa?

Nei, kun at me fekk mandat til å fylle på med mange fleire feite band. Rein bonus for oss. At me fekk 3 dagar gjorde at me kunne få inn det mangfaldet vi ynskja. Festivalen skal ha spennvidda som me ser i år fra band som Volbeat & Sabaton som begge gjere sin eksklusivt einaste konsert i Noreg på Tons of Rock i 2014, klassikarar som Slayer, Anthrax & W.A.S.P,  fenomen som Ghost & Kvelertak til , "nye" spennande band som One Tail One Head, Purson, Year of the goat & In Solitude.

Når kan vi vente de siste bandslippene?

Alt er annonsert. Plakaten er offisiell. Så nå er det berre å sikre seg billett til sommaren store eventyr.

 

Volbeat_Wall_14.jpg

 

 

Pil.gif

 
 

LITT INFO OM FESTIVALEN

 

Tickets.gif

Billetter:

3 DAGERS FESTIVALPASS: NOK 1990,-
 
2 DAGERS WEEKENDPASS: NOK 1390,-
DAGSPASS TORSDAG:
NOK 790,-
DAGSPASS FREDAG:
NOK 790,-
DAGSPASS LØRDAG:
NOK 790,-

 

 

TMF_hotel.jpg
Overnatting:
 
 Det begynner å bli lite hoteltilbud igjen i Halden, men festivalen har egen festivalcamping.
 
 

 

 Program:

 
TonsofRock_finallineup_14.jpg
 
 
 
 
Pil.gif