ARCHSPIRE – The Lucid Collective

ARCHSPIRE – The Lucid Collective

Kanadiske Archspires nye album "The Lucid Collective" har vi hatt gleden av og streame her på Eternal Terror. Bandet er i disse dager ute med sitt andre album.

Dette er teknisk glimrende rask death metal som er blitt ganske typisk for de nord-amerikanske bandene innenfor den tekniske death metal sjangeren. Det går fort for seg med kjappe riff og ditto raske maskingevær blast beats. Brain Drill er vel det mest extreme eksempelet, men Archspire er ikke så fryktelig langt unna dem heller. Det går til tider meget kjapt unna og det er i alle fall liten tvil om at her handler det både om dyktige og godt samspilte musikere.

Vokalen er god og variert. Den er mørk og på grensen til den onde innimellom. Passer glimrende til de tekniske instrumentene. Låtene er også varierte, men det blir litt slitsomt med all denne runkingen på gitarene og ikke minst de hyperraskeste blast beatene. Umenneskelig raskt på grensen til det latterlige. Det er heldigvis noen roligere partier innimellom så man får noen nødvendige pauser.

Skulle jeg måtte velge mellom Brain Drill og Archspire, tror jeg nok at valget hadde falt på sistnevnte. I alle fall i dag. Jeg har sikkert en annen mening i neste uke.

https://www.facebook.com/Archspireband

http://www.season-of-mist.com/