SOUTHERN DISCOMFORT 2014 med to nye navn

SOUTHERN DISCOMFORT 2014 med to nye navn

 

Lena fra Southern Discomfort sendte oss denne nyheten i dag:

 

Vi i festivalen har alltid vært opptatt av å hvert år presentere noe lokalt. 2014 er selvsagt ikke noe unntak:

 

MENTAL DESPAIR OG OPUS FORGOTTEN føyes nå høvelig til rekken av fete band på SDC 2014!

 

Metalbandet MENTAL DESPAIR er det kanskje ikke så mange som har hørt om.. -enda!

Gutta som er fra Mandal og Kristiansand, er i alderen 17 til 21 år, så det er rett og slett noen ferskinger vi har med å gjøre her. Riktignok har bandet eksistert i ca to år, men det er kun siste halvåret MENTAL DESPAIR har vært et fullt band.

 

I år kom MENTAL DESPAIR videre til 2.omgang i UKM (Ungdommens kulturmønstring), så nå krysses fingre og tær for at de når enda et hakk videre 3 mai. Bandet har foruten UKM, gjort konserter på Samsen kulturhus i Kristiansand, og vært supportband for Communic på konsert i Mandal.

 

Når jeg hørte MENTAL DESPAIR i februar, hørte jeg thrash. De har fått nye låter siden den gang, og mener selv at de gjør en form for thrash/groove. Thrash, med elementer av groove. De satser på å få spilt inn en 4-spors  EP i løpet av året. Vi gleder oss til denne, å til å høre dem live på klubbscenen fredag 12 september!

www.facebook.com/mentaltfortvila

 

Kristiansandsbaserte OPUS FORGOTTEN er det en del som kjenner til fra «gamle dager».  Når man skulle grave fram  litt bilder, logo og info viste det seg å være litt vanskeligere enn man skulle tro.. Kanskje antyder bandnavnet noe..? Hehe.  Men vi husker selvsagt både bandet og musikken.  Dette er black metal med Opus-tvist! De gjorde noen sagnomsuste konserter i Kristiansand, både på Barrock og også på Southern DisComfort i 2003. Sistnevnte er faktisk deres foreløpig siste gig. Gutta var booket til Southern DisComfort i 2011 for en reunion konsert. Denne måtte de dessverre avlyses når trommis Tor Atle måtte av sted på turne med Communic. Det er sånt som skjer, men vi er veldig fornøyde med at det nå likevel blir en reunionkonsert hos oss  i 2014!

 

OPUS ORGOTTEN ble dannet i 1994, av Gøran Boman (Carpathian Forest), Tom Aksel Hansen og Tor Atle Andersen (Communic).  I 1998 ga de ut sin første demo, uten det altfor fantasifulle navnet «Demo’98». Påfølgende år kom demo nr 2, før de slapp singelen «Demon of Destruction» i 2000. Etter denne valgte gutta å gjøre en demo til (demo’01), så kom EP’n «Unleash the Fury» i 2002. (Denne ble også gitt ut på et splitalbum med Cult of Catarsis, «Unleash the fury/Lord of the Gallows» i 2004)

Foruten  Boman, Hansen og Andersen, er også Tor Erik Andersen med på scenen i september.

 

Nå er det snart 11 år siden OPUS FORGOTTEN spilte live. De har god tid på seg til å renske strupen og tørke støv av instrumentene før de skal sparke fra seg. Det regner vi med at de gjør så hardt at de får æren av å sparke i gang hele ballet! De åpner Southern DisComfort 2014, fredag 12 september på KICK. Dette blir et nytt bekjentskap for noen, og et gledelig gjensyn for andre!!

 

www.southerndiscomfort.info

www.facebook.com/sdcmetal