LOUDBLAST – Burial Ground

LOUDBLAST – Burial Ground

Loudblast er et fransk progressivt death thrash metal band som har holdt på siden tidenes morgen. Med nesten 30 på baken som undergrunnsband har Loudblast opparbeidet seg et enormt rykte og fanbase. De begynte å spille thrash metal som en rekke andre band på midten av 80-tallet, men hadde klare spor av det som senere ble til death metal. De har naturlig nok endret til oppgjennom årene og er i dag et progressivt death metal band kun med spor etter sin mer thrasha barndom.

Likhetstrekk mellom Loudblast og Gojira er blitt nevnt av enkelte, men i mine ører blir det som å sammenligne Arne Scheie med Eli Kari Gjengedal eller Lionel Messi med Thomas Ulsrud. De er i samme bransje og de er meget dyktige på det de holder på med. Men det er helt forskjellige ting de holder på med. La oss for moro skyld dra denne sammenligningen litt lengre. Det er riktig at både Gojira og Loudblast spiller progressiv death metal, men det er to forskjellige varianter av sjangeren. Mens Gojira leker seg med sin mer utfordrende variant av den progressive og tekniske death metallen er Loudblast i et helt annen del av death metal universet med sin mye mer drivende, dystre og doomy variant. Man kan vel trygt si at Gojira er mer death metal mens Loudblast er mer prog. Personlig mener jeg at Loudblast er kjedelig å høre på i lengden og i motsetning til av å høre på Gojira, der jeg kjenner jeg blir både glad og lett til sinns, blir jeg av å høre på Loudblast tung i hodet og sliten mentalt.

Jeg vil nok tro at om du skal finne essensen i «Burial Ground», må du nok grave deg ned i Loudblasts univers og høre på skiva mange ganger. Kanskje også å ta noen lytt på det tidligere materialet før du vil finne fram til det virkelig store i musikken. For jeg er ikke i tvil at det er der et sted. Jeg personlig har bare ikke funnet det enda.

https://www.facebook.com/Loudblast.official

https://www.facebook.com/listenablerecs