GJERDRUM ROCK FEST 2014

GJERDRUM ROCK FEST 2014

Gjerdrum Rock City er blitt satt på det norske rockekartet av Live Wire og natt til første mai arrangeres for andre året på rad GJERDRUM ROCK FEST. På plakaten står et britisk, et spansk og to amerikanske band. Vi har dratt inn primus motor Jon Enger fra Live Wire for å høre litt mer om disse bandene og arrangementet.

Metal og rockemiljøet på Gjerdrum, hva kan du si om det?

Det er ikke så stort, men det er en god liten gjeng som er trofaste konsert og festivalgjengere, og alderen spenner seg fra begynnelsen av 20årene til 40+. Innimellom samles de for å drikke øl og høre på musikk, utveksle nyoppdagelser av band, og for å dra på konserter og festivaler i sammen.

Kan vi få litt historie og info om Gjerdrum Kulturhus?

Gjerdrum Kulturhus er et flerbrukshus som er bygd på dugnad av diverse lag og foreninger i bygda.
Kulturhuset brukes til mange sosiale og kulturelle arrangementer i Gjerdrum Kommune.
Her kan du oppleve det beste innenfor musikk og scenekunst, både med nasjonale og internasjonale artister!
I "Høyenhall" så er det plass til 300 personer for konserter, og huset har alle rettigheter, men det er stort sett bare vin og ølserveringer på konsertarrangement, for å kunne ha 18 års aldersgrense.

En gang i tiden da vi var unge var det konsert på NRK natt til 1. mai og etter hvert er det blitt vanlig med konserter på denne datoen også her i Norge. Hvordan er tradisjonen for natt til 1. mai konsert på Gjerdrum?

Det er kun 2. året det blir arrangert natt til 1. mai konsert på Gjerdrum i år, men vi håper det kan bli en langvarig tradisjon at Gjerdrum Rock Fest skal være fast på plakaten på Gjerdrum Kulturhus natt til 1. mai i årene fremover!

Poster_Gjerdrum_Rock_2014.jpg

Bandene er som oftest det de fleste kommer for å se på en happening som Gjerdrum Rockfest og her dukker det opp fire slike. La oss få litt info om bandene som spiller. La oss begynne med Shock! Hazard fra England:

Shock! Hazard er med Cheap Thrill på Europaturneen, så det hadde vel ikke vært ett band vi hadde booket i utgangspunktet. Men for å sitere bandet selv:
Shock! Hazard tar de fengende blues drevene riffene fra AC / DC og moser dem sammen med den svettefyllte sceneopptreden til Motley Crue.
Som Englands fremste "up ‘n’ comming" rocke band, er de ute etter å bringe tilbake det energiske sceneshow med gale stunts, triks og pyro, som var før i tiden!
Med influenser fra AC/DC, Mötley Crüe, Aerosmith, Kiss og Iron Maiden skal de bringe tilbake rock n roll alle ønsker å feste til! Shock! Hazard tar de fengende blues drevene riffene fra AC / DC og moser dem sammen med den svettefyllte sceneopptreden til Motley Crue. Som Englands fremste "up ‘n’ comming" rocke band, er de ute etter å bringe tilbake det energiske sceneshow med gale stunts, triks og pyro! Med influenser fra AC/DC, Mötley Crüe, Aerosmith, Kiss og Iron Maiden skal de bringe tilbake rock n roll alle ønsker å feste til! Shock! Hazard tar de fengende blues drevene riffene fra AC / DC og moser dem sammen med den svettefyllte sceneopptreden til Motley Crue. Som Englands fremste "up ‘n’ comming" rocke band, er de ute etter å bringe tilbake det energiske sceneshow med gale stunts, triks og pyro! Med influenser fra AC/DC, Mötley Crüe, Aerosmith, Kiss og Iron Maiden skal de bringe tilbake rock n roll alle ønsker å feste til! Shock! Hazard tar de fengende blues drevene riffene fra AC / DC og moser dem sammen med den svettefyllte sceneopptreden til Motley Crue. Som Englands fremste "up ‘n’ comming" rocke band, er de ute etter å bringe tilbake det energiske sceneshow med gale stunts, triks og pyro! Med influenser fra AC/DC, Mötley Crüe, Aerosmith, Kiss og Iron Maiden skal de bringe tilbake rock n roll alle ønsker å feste til! Shock! Hazard tar de fengende blues drevene riffene fra AC / DC og moser dem sammen med den svettefyllte sceneopptreden til Motley Crue. Som Englands fremste "up ‘n’ comming" rocke band, er de ute etter å bringe tilbake det energiske sceneshow med gale stunts, triks og pyro! Med influenser fra AC/DC, Mötley Crüe, Aerosmith, Kiss og Iron Maiden skal de bringe tilbake rock n roll alle ønsker å feste til!

Band nummer to ute er spanske 77, vi må få noen ord om dem også:

De spanske Rock’n’Rollers ’77 fortsetter sin turne i hele fastlands-Europa, og de spiller en haug med konserter i land som Tyskland, Sverige, Sveits og Nederland, der deres popularitet vokser dag for dag. 30. april står Norge og Gjerdrum Rock Fest for tur, og bandets tredje album ‘Maximum Rock and Roll’ mottar de beste kritikker som bandet har fått i løpet av sin karriere, og det virker som om at verden er klar for ’77s smittsomme "High Voltage Rock’n’Roll" show. Du har blitt advart, ikke gå glipp av dem!

Amerikanske Adam Bomb er neste siste band som spiller under Gjerdrum Rockfest:

Adam Bomb har utviklet en stor og lojal fanbase i Europa, og har mest sannsyneligvis verdensrekord for mest show i England og Europa mellom 2005 og 2013
Han debuterte på audition for Kiss som 17åring, og spiller gitar på John Paul Jones’ (Led Zeppelin) sitt siste solo album. Han spiller også gitar på soloalbumet "Whatca Want" med Michale Monroe (Hanoi Rocks). Han har selv utgitt 10 solo album, senest med trippel cd’en "Rock On, Rock Hard, Rock Animal" som kom i 2013.
Han har ett energisk sceneshow, som bør oppleves av enhver fan av rock n roll, og har pyro som freser ut av gitaren og ett gitar lysshow som kan sees i fra verdensrommet! Dette er reinspikket rock, rett i fra hjertet!
Han har spillt live og i studio med Chuck Berry, John Paul Jones, Jimi Hendrix bassist Noel Redding, Cliff Williams fra AC/DC, Steve Stevens og Billy Idol, Axl Rose, Johnny Thunders, Guns ‘n’ Roses drummer Steven Adler, Sylvain Sylvain fra The New York Dolls, Mick Taylor fra The Rolling Stones, Marc Bolan backup singers Flo & Eddie, Lemmy fra Motorhead, Dee Dee Ramone, Jimmy Crespo (Aerosmith), Yngwie Malmsteen, og lista bare fortsetter…

Og headliner er Cheap Thrill. Hva kan du fortelle om dem?

Cinderella medlemmene Eric Brittingham og Jeff LaBar har slått seg sammen med Brandon Gibbs (Gibbs Brothers) og startet det nye bandet "CHEAP THRILL".
På trommer har de med seg Troy Patrick Farrell, kjent fra band som White Lion og Pretty Boy Floyd!
I tillegg til egenproduserte låter, får du høre Cinderella klassikere som Nobody’s Fool, Heart Break Station, Gypsy Road i tillegg til andre kjente hits i fra artistenes karriere!

Cinderella.jpeg

Hva er ditt forhold til Cinderella?

Nightsongs og Long Cold Winter var 2 plater som ble mye spillt i ungdomstiden, og har fulgt meg siden. Det er plater som ofte blir trukket frem, og spillt om og om igjen. Man kan bare ikke la være å like det bandet. Hvem vel trodd på 80’tallet at en fjortis fra Gjerdrum, med Cinderella plakater på gutterommet, x antall år etter skulle arrangere konsert med 50% av bandet på det lokale kulturhuset, og få oppleve noen av favorittlåtene live på hjemmebane?

Det blir også stands med Skulls for Girls og Tore Bratseth, kjent fra både Bömbers og The Batallion. Hva kommer disse til å by på?

Skulls For Girls kommer med rocka smykker og accessories for jenter av jenter! De har mye kult!
Tore Bratseth kommer med div merch og vinyl for salg.
Dessuten kommer T-Shirts by mail fra Sverige med masse band merch, også er det mulig Henning Olsen, kjent vinylselger fra Elverum, som har alt det du mangler i platesamlinga di, kommer med kassevis av rariteter!

Er det ellers noe mer å nevne om Gjerdrum Rockfest 2014?

Møt opp, og kanskje få oppleve ditt nye favorittband, dette blir ett sosialt og hyggelig arrangement i hardrockens tegn! Støtt din lokale konsertarrangør, så vi kan fortsette og opprettholde gode konserttilbud for deg i fremtiden m/