TROLLFEST – Kaptein Kaos

TROLLFEST – Kaptein Kaos

Utskremte Birk Blodtann fra Eternal Terror møter Mr. Seidel fra TrollfesT til en prat om løst og fast.

Gratulere med en meget bra skive. Albumet skiller seg veldig ut i fra tidligere utgivelser, kan du fortelle leserene om dette var ett bevist valg, eller kom det naturlig i skrive prosessen?

Tusen takk! Det at låt-materiellet skiller seg ut fra tidligere album var ikke et bevisst valg, men noe som kom naturlig. Etter to album med bånn gass metal var vi vell klare for litt mer rock n `roll. Det som var mer bevisst denne gangen var produksjonen og bearbeidelse av låtene i forkant av studio og i studio.  Vi brukte god tid på øvingslokalet før vi gikk i studio, slik at vi fikk hamret på plass den siste finpussen før låtene skulle bli forevig gjort.  De to siste platene våre, og 10-års samle-platen var alle spilt inn i samme studio og vi ønsket å bryte ut av den tradisjonen nå. Valget falt derfor på Endre Kirkesola og dUb-studio i Oslo. Det var veldig forfriskende og inspirerende og jobbe med Endre, han bidro med mange crazy ideer og ikke minst en produksjon som knuser baller! Vi vurderte en liten periode og selge den nye platen med susp!

Trollfest har jo slått seg opp internasjonalt, men her hjemme virker det fortsatt som dere blir «oversett», har du en forklaring til hvorfor det er slik?

Nei, si det? Trur kanskje folk har litt problemer med å svelge humør og metall kombinert. Vi blir stempla som et tulleband og dermed gidder ikke folk å engasjere seg.

I 2013 var dere to runder over dammen og spilte i USA, Mexico og Canada, hvordan var det? Blir det flere turer over dammen? Skiller publikum seg ut fra det europeiske publikum?

Det var helt sinnsykt fett! Det var en drøm som gikk i oppfyllelse og vi lever fremdeles i lykkerusen. Vår første opptreden i Mexico var galskap! Det var vell første gang vi fikk skikkelige følelsen av å være «rocke-stjerner», hehe. Man kunne ikke bevege seg en meter uten at det stod 20-30 galne Mexicanere rundt deg som ønsket seg autograf og bilde. Utenfor venuen var det uttalelige bootelg-stands som solgte mye rar TrollfesT merch! De solgte til og med «bootleg-bie-antenner»! Selve konserten var også galskap fra ende til annen. En opplevelse uten om det vanlige! Publikum i Nord-Amerika er også noe for seg selv! I Europa er fans mer sjanger-bevisst, det vil si liker man black-metal så liker man kun black-metal. I Nord-Amerika er folk mer åpne for de forskjellige sjangerne. Det var ganske kult! De er også veldig engasjert der borte og lager et helvetes liv!

Dere valgte å bytte studio ved innspilling av Kaptein Kaos, er dere fornøyd med arbeidet DUB har gjort?

Ja, uten tvil! Endre Kirkesola var med på notene fra første sekund og kom med mange gode og ville ideer. Han er en veldig engasjert person som gjør alt for å pushe det meste ut av oss som musikere men også pushe det meste ut av selve produksjonen. Det er vel første gang i min musikalske karriere at jeg syns det var fett å mikse en plate.

Trollfest_KapteinKaos.jpg

2 setninger om låtene:

Trolltramp:

Vi syntes det var på tide med en god gammal intro igjen! Denne setter stemningen for Kaptein Kaos og galskapen som er i vente.

Kaptein Kaos:

Veldig catchy låt og var uten tvil den låta som skulle åpne ballet! Handler om da Kaptein Kaos reiser til tiden rett før the Big Bang og bare fant en stor lunte.

Vulkan

En av de mer «up tempo»-sangene på plata. Handler om da Kaos besøker Pompeii og Vesuv. Sparker i vulkanen og setter i gang hele helvete.

Ave Maria:

Catchy låt som vi valgte ut som første singel på plata. Her besøker Kaos en vakker jomfru rundt 9 måneder før år null, sjarmerer henne i senk, og resten er det skrevet en bok om.

Filzaus Verkundiger

Kort liten fantastisk kirke-sang. Handler om da Kapteinens sønn ble født.

Die Grosse Echsen

Groovy og trollsk. Kapteinen besøker dinosaurene, men får problemer med tidsmaskinen. Ennå usikkert om det var Kapteinen som forårsaket dinosaurenes død.

Trollfest_KapteinKaos_prof.jpg

Seduction Suite NO.21

Den eneste instrumentale låten på plata. Det ryktes at det var denne sangen Kapteinen brukte for å sjarmere «Jomfru» Maria i senk med.

Solskinnsmedisin

I følge saksofonisten vår blir dette en sommer hit i 2015. Ja, 2015. Kapteinen setter her i gang verdens første strandfest for ca 2,7 milliarder år siden.

Troll Gegen Mann

Eneste låta som inneholder blastbeats. Ja, vi klarte ikke å dy oss. Her besøker Kapteinen vikingene for å lære om mjød-brygging.

Sagn om Stein

Man skal ikke chimse av tango sa folk.. Denne låta er også litt inspirert av Tom Waits. Her besøker Kapteinen forfedrene våre og lærer de bruken av stein.

Renkespill

Den låta med mest balkan-feel. Kapteinen besøker Romerriket og driver fanteri i kulissene, som til slutt fører til Romerrikets fall.

Kinesisk Alkymi

Her tok vi i bruk Asiatisk inspirerte melodier og skalaer. Låta handler om da Kapteinen besøkte Ming-dynastiet og lærte de bruken av krutt.

Doeden Banker På

En av de første låtene som ble skrevet til plata, lang episk låt. Handler om Kapteinens arbeid på laboratoriet hvor han brygger bakterier og virus rundt år 1349.

Trollfest_14.jpg

For lesere som har lyst til å se TrollfesT live, hvor og når må de dukke opp:

De bør helst dukke opp på en TrollfesT konsert og hvor disse konsertene finner plass finner man her: http://www.trollfest.com/live.html

Trollfest har vært igjennom flere endringer i besetningen siden Brumblebassen ble utgitt. Hvordan har dette påvirket arbeidet med skiva?

Ja, etter Brumlebassen var vi nødt til å gjøre noen endringer i besetningen ettersom bandet begynte å kreve mer og mer fra hvert enkelt medlem. Hvis ikke alle trekker i samme retning blir det helt dø-født. Det tok litt tid før vi fant de rette menneskene, men nå er ting endelig på stell! Det har vært veldig inspirerende og jobbe med de nye medlemmene. Begge to er veldig dedikerte og har mye fett og bidra med både musikalsk og bak i kulissene ,)

Hva er TrollfesT sin big plan?

Å få vårt eget TrollfesT kjøkkensett. Settet vil inneholde 5 kniver, 4 gafler, og 3 spise skjeer. 7 te-skjeer og 8 te-kopper med tilhørende asjett. 10 tallerkener og 9 melke-glass. Prikken over i`en er 15 øl-glass. Vil også inneholde pastasleiv, slikkepott, pizzahjul, sleiv, spade og pastaskje, kaffetrakter, brødrister og batteridrevet håndmikser. Håndmikseren drives med to AAA-batterier (ikke inkl.).

Det er mange instrumenter og vokalstiler på den nye platen, gjør dere alt selv, eller betaler dere gutta i TOTO for å gjøre mye?

Hadde vi hatt spenn så kunne vi kanskje betalt gutta i TOTO til å gjøre det så hadde vi sluppet. Men ettersom det er svært lite cash i vår business så er vi nødt til å gjøre det meste selv. Vi har fått en del gjestemusikere med på denne platen, så alt  er ikke gjort av oss.

Om du skulle sett opp en festival, hvem hadde spilt og hvilke av banda hadde du spilt med?

Enkelt spørsmål, det hadde vært Metallica og TrollfesT. Trenger ikke mer på den festivalen! :p

Trollfest_KapteinKaos_doh.jpg

Etter den latterlige fete Toxic videoen så lurer jeg på om det kommer nye videoer, og hva da planen er? Hvordan kom dere opp med ideen om å covre den låta?

Vi ga ut vår første musikkvideo fra Kaptein Kaos nå nylig (http://youtu.be/faV-_t_f_V0). Som tidligere videoer gjør vi alt på egenhånd og det vår trekkspill virtuose Manskow som står for alle TrollfesT videoene. Ideen til Toxic kom når vi var ute på tur med TrollfesT, Extremefest 2012, for å være helt nøyaktig. Vi hadde nettopp spilt konsert i Sveits og satt backstage med en god del pills og diskuterte hva vi skulle gjøre med 10-års jubile vårt i 2013.Vi fant ut at det hadde vært fett å spille inn noen cover-låter og Toxic var ganske tidlig ute i listen vår. Grunnen til at vi tok denne sangen er at det enkelt og greit er en jævlig fet låt og at den har en ganske så TrollfesT-feel over seg.

Her kan du fortelle alt som ikke er dekket av noen av spørsmålene over:

Siden tidenes morgen har mennesket jaktet på meningen med livet, hvorfor vi er her, hva vi skal gjøre. Man har nesten like mange teorier om hva svaret er som man har hatt filosofer som har gransket spørsmålet.

Ifølge Plato, var meningen med livet å tilstrebe seg den høyeste formen for kunnskap.

Aristoteles som var en av Platos studenter, argumenterte seg fram til at meningen med livet måtte være å oppnå lykke. Men det bringte så et nytt spørsmål. Hva er lykke?

Nihilister på den andre siden argumenterer at livet er fri for noen objektiv og overordnet mening.

I følge Konfucianismen kan mennesker oppnå meningen med livet gjennom normale hverdagslige forhold gjennom å maksimere positive innflytelser og minimere de negative.

Vi i TrollfesT bryr oss egentlig ikke…

Hva syns du om dette intervjuet?

Helt toppers!! Tusen takk for intervjuet! 😀

Trollfest_KapteinKaos_dino.jpg

Når resten av TrollfesT fikk nyss i at jeg skulle intervju Mr.Seidel benyttet de anledningen til å spørre om ting de alltid har lurt på, men ikke turt å spørre han om direkte. Spørsmålene er anonymisert for å beskytte de involverte.

Har arbeidet rundt Trollfests utvikling og spesielt rundt Kaptein Kaos forandret deg som person? I så fall, på hvilken måte?

Nja, si det? Har jo opp gjennom årene lært at det er ekstremt viktig å være nøye på alle detaljer, for i denne businessen er alle på jakt etter å tjene penger på deg og ta mest mulig av dine egne penger. Så hvis du ikke følger med i svingene sitter du med skjegget i postkassen. Men i det store og det hele trur jeg ikke at jeg er så sinnsykt mye forandra som person, håper jeg i hvert fall !

Hva ville du valgt: å være høygravid resten av livet uten noensinne å føde, eller å kun spise rå egg resten av livet?

Spise rå egg uten tvil! Kanskje jeg hadde blitt litt bøff! Er det ikke det alle disse helse-idiotene driver med da? Spiser rå-egg?

Hvordan går det med gullfiskene?

Gullfisken døde, ble delvis spist opp, for deretter å bli erstattet av 5 tigerbarber.

Hvis du skal rangere snorkevolum pr bandmedlem, hvem vinner og hvem taper?

Trur jeg og Trollmannen koser oss alene på topp. Trollmannen er vel et par hakk over! Resten av gjengen er veldig rolig, nesten litt for rolige. Må sjekke pulsen om de fremdeles er i live.

Kan du beskrive hvordan trollfest lukter?

Som en deilig blomstereng hvor bonden nettopp har vært og strødd!

Har det noen gang vært et tilfelle på turne hvor noen har blitt skadet av en penis?

Faktisk ja! Det var et uhell på forrige US-turnè at en person skadet seg pga en penis! Penisen kom i full fart og skremte denne personen såpass mye at han falt og slo hofta!

 

https://www.facebook.com/trollfestofficial

http://noiseart.cc/