DIMENSION ACT + SAINT DEAMON i delikat duell på Gamla (29/3)

DIMENSION ACT + SAINT DEAMON i delikat duell på Gamla (29/3)

LØR 29 MARS KL.20.00 CC KR.150

DIMENSION ACT + SAINT DEAMON
i delikat duell av Prog og Power Metal

 

Norge møter Sverige i en melodiøs, pompøs, men dyptfølt og spenningsfylt heavyrock-duell.
Begge kandidater er i hver sin nisje av Prog og Power Metal velfortjent kritikerrost og skrytt opp i skyene pga slagkraft og stødig håndverk.   

DIMENSION ACT
ble dannet som et sideprosjekt av Tromsø-væringene Marius Nilsen på gitar og Tom Vidar Salangli på vokal i 2008. Med Progressive Metal i årer, bein og ånde, inspirert av band som Dream Theater, Evergrey, Pagan’s Mind and Ayreon, i en by med alt for lite miljø for slik super musikk, jobbet duoen lidenskapelig motstrøms og kom opp med et melodiøst, dyptfølt, og eksistensielt musikalsk uttrykk, tross stilens noe utslitte merkenavn.

I et år skrev og kompenerte duoen en bunke låter før de håndplukket tre eksepsjonelt dyktige musikere i Frank Nordeng Røe på trommer, Tommy Granli på bass og Kristian Berg på tangenter, for å spille inn bandets debutalbum, Manifestation of Progress.

Tross felles opprinnelse i Nord-Norge greide de 5 medlemmene, uten å i det hele tatt møtes samlet, utover i 2010 å gjøre seg ferdig med innspillingen i hver av sine forskjellige lokalområder av landet."Vårt debutalbum "Manifestation of Progress" ble spilt inn og utgitt uten at samtlige bandmedlemmer på noe som helst tidspunkt tilbrakte tid i samme rom på samme tid. Ikke nok med det, flere av medlemmene hilste ikke på hverandre før etter at skiva var sluppet. Mange vil nok påstå at det er en ganske unik måte å spille inn debutalbumet på, men dette er dog ikke en veldig uvanlig situasjon blant band i dag, da man helt utmerket kan spille inn plater på tvers av både landsdeler og landegrenser." – forklarte Marius Nilsen til Blackmoon Musikk Magasin.

Resultatet fenget tydeligvis såpass at bandets favorittlabel, amerikanske Progrock Records brukte rekordraske 20 min på å avgjøre kontraktsignatur da skiva deisa ned i fanget dems i 2011. I mars 2012 fikk ""Manifestation of Progress" verdenslansering, men det var først på Prog Power-festivalen på Parkteatret i Oslo, nov 2012 at bandet hadde sitt release-party. I mellomtiden og i etterkant har superlativer og gode anmeldelser strømmet bandets vei. Norske Scream Magazine ga 5 av 6 stjerner og tilbakemeldinger av fans fra hele verden har lett latt glisene henge seg opp fra øre til øre. Bandets største publikum er nå i Tyskland, Nederland, Nord Amerika og Asia, hvor bandet har valgt å rette sitt fokus.

Nilsen forklarer videre til Blackmoon: "Akkurat som for Dimension Act handler Shawn Gordon og Progrock Records om musikken og det endeløse engasjement og beundring av den progressive rock og metal sjangeren. Vårt nyvunne hjem på Progrock Records gir en god følelse av både prestasjon og oppfyllelse, og vi er sikre på at Dimension Act og Progrock Records sammen kan bygge det nødvendige fundamentet for en lang og velstående karriere".
http://www.dimensionact.com
http://www.facebook.com/DimensionActOfficial

https://www.youtube.com/watch?v=7gOsA9XlHy0

"Progen har virkelig satt sitt preg på metalen de siste tiårene, og Dimension Act gjør på sin debutplate den melodiøse utgaven av metal-progen. Ikke noe skrik og skrål, men mye synth og atmosfære. Til tider voldsomt, og noen der ute vil sikkert si pompøst, men vi mener definitivt at Dimension Act innehar en hel del kvaliteter til de som setter pris på blandingen av metal og prog."
-NRK P3´s Pyro

"If you’re even remotely interested in progressive metal, you NEED to have this album (…) A Live Prog MUST HAVE!".
-Marcel Haster – Live Prog (NL)

"This epic piece (…) have so much to offer that it’s hard to describe what happens during this half an hour piece of music. The music flows from up-tempo parts to mellower passages and vice versa. It would explain a lot if I say: Dream Theater eat your heart out!".
-Henri Strik – Background Magazine (NL)

"Manifestation of Progress shows that Dimension Act have arrived, and the progressive metal scene had better take notice."
-Pete Pardo – Sea of Tranquility (US)

5/6 -Scream Magazine (NO), 9/10 -Blackmoon Magazine (NO), 8,5/10 -The Metal Pit (US)
6/7 – Hard Harder Heavy (DE) /4/5 – Sea of Tranquility (US) /4,5/5 Danger Dog (US)


SAINT DEAMON
er et norsk/svensk power metal-band grunnlagt i 2006. De er i dag bestående av Jan Thore Grefstad (vokal), Andreas Johansson (gitar), Magnus Norberg (bass) og Ronny Milianowicz (trommer)
Saint Deamon spiller hardrock, som Grefstad selv har karakterisert som fengende, melodiøs, spenningsfylt heavyrock.
https://www.youtube.com/watch?v=4JMxiJ47mds

Originally founded by former Dionysus drummer Ronny Millianovicz in 2006.
The band signed a worldwide deal with Frontiers records that same year- which up until today resulted in two albums, "In Shadows Lost From The Brave"2008 and "Pandeamonium"2009.
Extensive live appearances followed with gigs all the way from North Cap down through Europe- also entered stage in the prestigious festival "ProgPowerUSA" in Atlanta.
Present day 2011, what’s to come… Together with their new drummer Oscar Nilsson, SaintDeamon is preparing for a third album and the plans for the festival year 2012 is taking shape.
So welcome to join us on the next step of our great journey…….
http://www.saintdeamon.se
http://www.facebook.com/saintdeamonofficial