MÅKESKRIK med artistslipp

MÅKESKRIK med artistslipp

ET SLIPP I EKTE MÅKESKRIK ÅND

Måkeskrik er en festival som legger stor vekt på å presentere lovende fremadstormende artister innen den vide sjangeren rock.
På scenene i Bendiksbukta 25. og 26.juli vil du få med deg 14 band og tirsdag 18.februar slipper vi tre nye band.
By:larm aktuelle LOVELOVELOVE, Grammis nominerte Vånna Inget fra Sverige og The Wit med den utflyttede kristiansanderen Eirik Haukland i spissen.

Vånna Inget (SE)

VÅNNA INGET har hatt flere hundretalls spillejobber i Sverige, USA og Europa siden debuten "Allvar"i 2011. Malmøbandet har sakte men sikkert bygget seg opp en stor fanskare internasjonalt.
Musikken til Vånna Inget har energien og intensiteten til punken, ispedd poppete melodi og vokal. Tekstene går på svensk og omhandler både hverdagspoesi og mørkere lyriske tekster.
Bandet er i disse dager aktuelle med nytt album, "Ingen Botten", og er nominert til årets "Grammis" – Sveriges eldste og gjeveste musikkpris i kategorien rock med navn som Håkan Hellström og Johnossi.

The Wit

The Wit er snart klare med sitt andre album. Siden sist har Eirik Haukland fått med seg Magnus Nymo på trommer, kjent fra et utall andre band.
Sammen med Eirik Fidjeland og produsent Carl Olof Svensson har de skapt et beist av et album, titulert "Three years without day or night". Albumet har blitt til iløpet av en treårsperiode fylt til randen av mørke.
Selv om utgangspunktet må sies å være en form for rock, forholder ikke bandet seg til noen bestemt sjanger. Som ved forrige korsvei er uttrykket variert, uten at dette har vært noe mål i seg selv.
The Wit består av kjernemedlemmene Eirik og Magnus, med seg på scenen har de et varierende utvalg av musikalske frender. Bandet ligger for tiden i hardtrening for å forberede seg på en ti år lang turné, med første stopp på Måkeskrik.

LOVELOVELOVE

LOVELOVELOVE slapp sitt herlig melankolske debutalbum "Kaleidoscope" i januar 2014, produsert av Marcus Forsberg (Jaga Jazzist, The Lionheart Brothers).
Bandet er i år by:larm-aktuelle og har tidligere vært kåret til Ukas Urørt. Det tok ikke lang tid fra første konsert på Hulen i 2012 til bandet varmet opp for
Omar Rodriguez Lopez (The Mars Volta) og deretter håndplukket av Sondre Lerche som hans supportband på Rockefeller.
LOVELOVELOVE liker ikke å sette musikken sin i bås, men for å best mulig beskrive hva du kan forvente deg her er stikkord som nostalgisk støypop, shogazing,
post- og indierock det nærmeste vi kommer. Er du glad i band som Slowdive og tidlig My Bloody Valentine bør du definitivt sjekke ut disse!

Line-up for Måkeskrik 2014 ser så langt slik ut:
Baby In Vain (DK)
FORK
The Wit
LOVELOVELOVE
Vånna Inget (SE)