ZZ TOP til Bergenfest

ZZ TOP til Bergenfest

ZZ Top til Bergenfest 2014! Man kan trygt slå fast at det er på høy tid at Billy Gibbons, Dusty Hill og Frank Beard kommer seg til Bergen. Og, det er på festivalens aller første dag det skjer: onsdag 11. Juni gjør ZZ Top sin eneste konsert i Norge sommeren 2014.

Det har gått 45 år siden trioen startet det fabelaktige bluesrock-bandet ZZ Top i hjembyen Houston, Texas. Siden den tid har de standhaftige rockerne solgt et tosifret antall millioner plater, hvorav 1983-klassikeren "Eliminator" har solgt ti ganger platina i USA alene.

Men det var den gangen. ZZ Top er fremdeles et hardtarbeidende band og i fjor kom gjengen med sitt femtende studioalbum, "La Futura". Platen ble produsert av studiomagiker Rick Rubin og ble mottatt med strålende kritikker både ute i verden og her hjemme.

Allmusic.com fremhevet den som bandets beste siden nettopp "Eliminator", og Dagbladet skrev leverte følgende hyllest: "Som så ofte når Rick Rubin slipper inn i kontrollrommet, handler det om å skrelle vekk staffasje, rygge ut av blindgater og finne tilbake til essensen av seg selv. Noe som i ZZ Tops tilfelle handler om å gjenreise den skitne bluesrockeren, finne stedene hvor cowboystøvlene sparker hardest og riffene gynger med størst kraft."

Da er det bare å drømme om sommer, sol og eviggrønne "Give Me All Your Lovin", "Legs", "Sharp Dressed Man" og "La Grange».

Mer info og billetter: http://bergenfest.no