SATAN’S HOST – Virgin Sails

SATAN’S HOST – Virgin Sails

Fra første anslag setter disse amerikanske gutta standarden for noe de så fiffig har kalt for Power Black Metal. Denne skiva vandrer mellom Candlemass doom til King Diamond/Mercyful Fates sataniske stemninger, og den gjør med høy klasse og stil.

Nettopp stemning er noe jeg ofte har savnet fra BM band de senere årene. Det har virket som mange bare kjører på det sikre og har lite utfordrende å komme med. Dette er ikke tilfellet med Virgin Sails. Dette er så sammensatt og krevende at jeg blir revet med og hensatt i det ytterste mørke som Vertene byr oss inn til.

Jeg blir litt usikker på hvor dystre disse gutta ønsker å framstå, når trommisen kaller seg Anthony Evil Hobbit, men det er egentlig knekkende likegyldig all den tid de produserer musikk som fenger på tvers av såpass mange sjangre som de gjør. De er utvilsomt sorte nok til enkelt å bli definert som BM, men doom-innflytelsen er også såpass påtrengende at jeg ikke greier å utelate den parallellen.

Satans Host har virkelig truffet blink med gjestebudet denne gang, og jeg kommer til å spille denne skiva massevis framover.

https://www.facebook.com/MoribundRecordsOfficial
https://www.facebook.com/SatansHost
http://www.satanshost.com/