WHIP – Digitus Impudicus

WHIP – Digitus Impudicus

Whip er et av Norges best bevarte black thrash hemmeligheter. De har vært på noen musikalske besøk til blant annet trønderhovedstaden, men har ellers holdt seg innenfor og i nærheten av Oslo-området. Musikken har en litt mer pønka stil enn hva sjangerfrendene Aura Noir og Deströyer 666 holder på med i tillegg til at det er mye grindcore her. Det er til dels kjapp og mørk metal med et klart ekstremt uttrykk i de fleste av låtene. Dette gjør nok at Whip er litt mer lik Deströyer 666 enn Aura Noir men uten at det er noe godt sammenligningsgrunnlag egentlig. De lever i sin egen verden bestående av mye moro og bra variert god metal.

Bandet ble dannet tilbake i 1998. De har fire demoer og to EP-er på samvittigheten før debutalbumet «Digitus Impudicus» ble sluppet nå i desember. Dette er altså ikke et superproduktivt band vi snakker om, men et band som har delt sine små produktive øyeblikk med fansen med ujevne mellomrom i sine 15 første leveår. 15 år før debutalbumet ble sluppet er litt i overkant lang tid, mener nå jeg da. Skulle tro de har trønderblod i årene.

«Digitus Impudicus» har etter ddet jeg forstår 12 nye låter + «Uh», som også er å finne på bandets siste EP «Unholy». Som nevnt er det mye god variert extreme metal her og jeg tror nok flere vil få øynene opp for Whip nå som debuten endelig er ute.

https://www.facebook.com/whip666