BLOD & BLOMSTER – En styggfin verden av vellyd og faenskap

BLOD & BLOMSTER – En styggfin verden av vellyd og faenskap

 

BLOD OG BLOMSTER 2013

Musikkfestivalen Blod og Blomster åpenbarer seg i en styggfin verden av vellyd og faenskap. Vennskap og beinhard konkurranse i skjør forening.

Årets lineup: Tiebreaker (Odda), My Misspent Youth (Bergen), Diagnosis 666 (Bergen/Helvete), Unspoken (Oslo) og Spiders from Danmarksplass (Bergen/Space) skal lede publikum fra ytterpunkt til ytterpunkt i en aften som lukter tungt av blod og blomster.

Spilleplan:

Tiebreaker kl 2200
My Misspent Youth kl 2245
Unspoken kl 2330
Diagnosis 666 kl 0015
Spiders from Danmarksplass kl 0100

 

FESTIVALPROGRAM:

Her er en presentasjon av hva du får servert under Blod og blomster 2013

Kl 2200: Tiebreaker – Mener selv de spiller "heilhjerta rock n’ roll," men er enten de vil eller ei et popprogrockband. Oddingene har tross sin unge alder oppnådd stor suksess med utenlandsturner og svært gode anmeldelser. "Mye bedre enn da vi var 19-20 år," sier Terje Winterstø Røthing (Kaizers Orchestra). Mer treffende kan det ikke sies. Tiebreaker har spilt support for band som Tyler Bryant and the Shakedown, Oslo Ess og Real Ones. I mars 2013 reiste bandet på sin første USA-turné, som bl.a involverte 11 opptredener under enorme SXSW i Austin, Texas.

Tiebreaker er bedre enn de fleste, og åpner festivalen i blomstenes ånd. Se ikke bort fra at dette kan bli festivalens høydepunkt, så pass på å være på plass i tide
Sjekk ut musikkvideo av Tiebreaker: http://www.youtube.com/watch?v=kCCrFFZm3tI

*
Kl 2245: My Misspent Youth – beskriver seg som "alternativt indie/rock band fra Bergen," men er i virkeligheten ikke alternativt i det hele tatt. My Misspent Youth spiller nemlig svært så leskende indiepoprock av beste merke, og går definitivt rett i blomsterseksjonen på årets festival. For deg som har et godt øye for god indie, er MMY en garantert innertier. Medlemmene av bandet har bakgrunn fra en rekke genre og band, bl.a Twigs, Paynbird, Spring Jester, Side Effects, Diagnosis 666 og Polly’s Jeans.

MMY har nettopp landet etter en vellykket Skottlandsturne, med anmeldelser som: "They tear the stage apart with their live set, blasting out perfect rock tune after rock tune to the assembled crowd, with their singers voice soaring through each track with ease and bringing a sharpened edge to the already perfectly written and epic songs." Deres plate "Colours Gone Cold" har fått en rekke anmeldere til å gå helt av skaftet. MMY tar seg imidlertid sjelden bryet med å spille live i sin egen hjemby, Bergen. Blod og blomster 13 er således en sjelden anledning til å se bandet i levende live! Gå ikke glipp av muligheten!
Sjekk ut musikkvideo av My Misspent Youth: http://www.youtube.com/watch?v=lHp2YhGaHfo

*

Kl 2330: Unspoken – Nå er vi definitivt over i blodseksjonen. Death metal-band fra Oslo som synger om hindmannen og gir helvete live, men som i virkeligheten er de snilleste musikerne vi har møtt fra Oslo! En drøm både on stage og off stage, med andre ord, som får anmelderne til å trille yatzy i strålende anmeldelser for både plater og liveopptredener. En liveanmelder har nylig beskrevet bandet slik: "The sound is fat and they place like they’re replaced by demons…" "The band’s death metal is (…)filled with great hooks, with loads of heavy shit and it’s dark as well. When they slow down the pace, Unspoken really shine."

En ære å få et band av dette musikalske kaliberet over fjellet. Unspoken spilte på Garage sommeren 2013, sammen med bl.a. Diagnosis 666 – en gig det fremdeles snakkes djevelskt varmt om.
Sjekk ut musikkvideo av Unspoken: http://www.youtube.com/watch?v=JRAF5Z-Ag5s

*

Kl 0015: Diagnosis 666 – sier om seg selv "satanpunk," og "cold metal from Hell," uten at vi blir noe klokere av det. Diagnosis 666 kan best beskrives som punkmetallrockandroll. D666 har for øvrig tillagt seg den uvanen å opptre i slakte-/legeuniformer tilgrist av ekte blod, gjerne med bloddryppende økser og slegger som tilbehør. Sjarmerende! Anmelderne har merkelig nok aldri trykket Diagnosis 666 helt til sine (pusete?) bryst, skjønt enkelte gode anmeldelser, bl.a. i tysk og østerriksk presse, har vært å lese. (What the fuck is wrong with German people?)

Diagnosis 666 har også gjort seg bemerket i Storbritannia, hvor bl.a. legendariske Mantas fra Venom har tilbudt seg å produsere D666s neste album. Legendene i Nord-Irske Therapy? har også falt for D666, og inviterte i fjor like godt bandet ned til Europa for å supporte dem på hele danmarksturneen i 2012. Så hva skal man tro? Kom og bedøm selv! D666 gir alt de har og litt til, enten du liker det eller ei.
Sjekk ut musikkvideo av Diagnosis 666: http://www.youtube.com/watch?v=p5aFY0jJzq4

*

Kl 0100: Spiders from Danmarksplass – presenterer seg selv slik: "chris: rabid captor of bestial malevolence, frodis: barbaric guardian to the 7 gates of hell og ohm: grand master of hades and mayhem." Ble du klokere? Soloprosjektet til Christer Ottesen, med bakgrunn fra bl.a. Flare, Popium og Paraplegic, har en i overkant stor fetisj for Kiss actionfigurer, noe som er urovekkende i seg selv.

Likevel har han fått meg seg noen av byens mest meritterte musikervenner til å leve ut sine villeste Kiss-fantasier både på plate og scene. Frode Unneland (fra bl.a. Popium, Savoy, Unge Frustrerte Menn, osv, osv), Cato Eikeland (Butterfly Garden, Libido) og Geir V Sætre (Royal Rooster, m.fl) står Christer bi. Heldigvis har Christer og hans stjernelag også fetisj for feit musikk, så dette blir et definitivt musikalsk høydepunkt. Møt opp til en eksklusiv rundtur lang, langt ut i et forskrudd og deilig univers…

Sjekk ut musikkvideo av Spiders from Danmarksplass: http://www.youtube.com/watch?v=kAccFbPjAzA