EUPHORIC DEFILEMENT – Ascending to the Worms

EUPHORIC DEFILEMENT – Ascending to the Worms

Euphoric Defilement er et brutalt death metal band fra Los Angeles, USA. Bandet ble dannet i 2009, «Ascending to the Worms» er bandets debutalbum og den er utgitt på Unique Leader.

Musikken deres kan egentlig deles opp i to deler. De raskere delene av musikken minner en del om det Decapitated holdt på med på sin debutskive «Winds of Creation». Det er litt start/stopp her og der uten at det helt stopper opp. Det er mye maskingeværskarp der riffene innimellom forsterker effekten. De tyngre og seigere partiene finner du hos de fleste porngrindbandene. Dette er absolutt så melodi-løst som du kan få det. Dette er bare brutalt, vekselsvis kjapt og tungt/seigt. Det skjer veldig mye i alle låtene og det er veldig langt fra kjedelig. Kan ikke skjønne annet enn at det må være slitsomt å spille. Det er faktisk helt greit med tyngre seigere partier innimellom, for du blir sliten av å høre på det i for lange perioder om gangen.

Growlen er så ultradyp og mørk at man skulle tro vokalist Andrew Villareal er vokst opp i en kullgruve. Men jeg er usikker på om det er kullgruver i Los Angeles og velger derfor å tro at årsaken til den mørke growlen er noe tilsvarende. Det er umulig å forstå hva som growles ut fra hans indre organer, da det er ekstremt monotont tonefall han har.

Når alt kommer til alt, så er dette ei bra death metal skive og fan av for eksempel Decapitated, Deeds of Flesh, Disgorge og diverse andre tekniske death metal band og grind band vil nok like denne.

http://www.facebook.com/EuphoricDefilement

http://www.facebook.com/UniqueLeaderRecords