KARMA-RAGE – SoCiym

KARMA-RAGE – SoCiym

Metal fra østenfor Polen er sjelden bra, men her kommer et gullkorn fra Ukraina kalt Karma-Rage. Bandet ble dannet i 2010, men gutta har spilt sammen under andre navn siden 2005. Stilarten er teknisk thrash metal av den litt moderne varianten. Normalt snur jeg den skeptiske siden til når ordet moderne dras inn i thrashen, men her har vi faktisk et band som klarer å kombinere kjappriffingen og råskapen fra Bay Area thrashen med det mer moderne 90-talls-uttrykket i tillegg til mer teknisk krevende thrash og få et glimrende resultat av det. Det er ikke verst, for det er mange band før dem som har prøvd og feilet.

Her går det i noenlunde kjapp teknisk utfordrende thrash med enkelte kjappere og roligere partier med en vokal ikke ulik en kvisefri James Hetfield fra den tiden før Metallica prøvde og feilet. Det skjer mye i alle låtene. Ingen av dem er dårlige, noen er kanskje på grensen til fyllmateriale pluss mens cirka 75% av låtene er gode låter.

Det er et driv i enkelte partier og låter på «SoCiym» som løfter skiva enda et hakk. En del av disse partiene dukker opp like overraskende hver gang jeg hører skiva og det gjør at skiva totalt sett er alt annet enn forutsigbar.

Personlige favoritter på skiva er «Кто ты есть?» som betyr ca «Who are you?» og «Таблетки для мозгов» som betyr ca «Pills for the Brain».

Jeg kan ikke russisk eller ukrainsk, om det er noe som heter det, men jeg liker denne skiva så godt at den er bestilt fra plateselskapets meget rimelige webshop.

 

https://myspace.com/karmarage

http://metalscraprecords.com