CRUSHER – Endless Torment

CRUSHER – Endless Torment

Thrash metal fra de russiske statene er ikke det jeg har mest tro på. Sett bort fra kultbandet Kruiz, er det lite eller ingenting bra som har kommet derfra. Crusher kommer fra Ukraina har vært aktive siden 2007, men de har ikke klart å produsere noe i fysisk format bortsett fra en EP og en single. Dvs ikke før bandets debutfullengder ble sluppet i fjor. Tittelen er «Endless Torment» og den ble utgitt på Metal Scrap Records, også fra Ukraina.

Hva har så Crusher å by på? Vel, introen på skiva er gørr kjedelig. Den er enkel, lavpannet og rett og slett elendig. Det er en veldig dårlig start på skiva, som heldigvis tar seg veldig opp fra den første ordentlige låta. Selv om nivået hever seg mange hakk fra intro til første låt, er jeg ikke videre imponert. Det er for det meste kjappriffing uten de helt store tekniske finessene blandet med tradisjonell heavy metal. Gutta er helt klart best når det går fort, men når tempoet senkes, kommer det fram at her trengs nok mer øving. Mye mer øving.

Skivas høydepunkt er paradoksalt en coverlåt, nemlig «Jesus Saves» fra gullkornplata «Reign in Blood» av Slayer. Her går det unna i et helvetes tempo. Både trommene og gitarene henger mye mer med enn ellers på skiva. Et minus på soloene også her.

Nei, denne skiva klarer jeg meg uten. Det gjør du også.

http://www.facebook.com/CrusherThrash