TIL DOVRE FALLER 2013

TIL DOVRE FALLER 2013

TIL DOVRE FALLER blir i år arrangert for fjerde gangen. Festivalen holder til på Dombås Hotel og blir arrangert den siste helgen i september. Første gang arrangert i 2010 med fem band på festivalens eneste dag. Året etter ble arrangementet utvidet til to dager med hhv fire og fem band. Man gaper ikke over for mye på Dombås, så fjorårets festival ble også en to-dagers affære, denne gang med fem og fem band. Årets festival viker ikke en centimeter fra fjorårets opplegg og vi får også i år to ganger fem band. Som de tre første årene er det et klart fokus på undergrunnsscenen med noen skikkelige godbiter på programmet.

 TilDovreFaller_Morten.jpg

INTERVJU MED FESTIVALSJEF MORTEN THØRING
(Av Rune Grande)

Til Dovre Faller 2013 ble tidlig utsolgt. Hva betydde dette for deg som festivalsjef?

Det at festivalen solgte ut så tidlig skaper jo en trygghet. For min del som arrangør så gjør det at jeg får lyst til å fortsette med festivalen videre når folk som har vært på festivalen tidligere kjøper billetter med en gang de blir lagt ut. Billettene ble solgt ut på litt over to uker, noe som har vært helt urealistisk å håpe på tidligere. Å vite at jeg jeg ikke kommer til å tape penger er jo også veldig viktig

Line upen til Til Dovre Faller er som alltid grom og det bevitnes av at festivalen ble utsolgt. Hvem er du mest fornøyd med å ha fått med og hvem ser du mest fram til å få se live på Dombås?

Jeg er godt fornøyd med hele lineupen til årets festival! I år så har det vært noen avlysninger, noe jeg heldigvis har sluppet tidligere år.  Lamented Souls, Okkultokrati og Vampire har alle avlyst, noe jeg synes er kjedelig men har full forsåelse for at noe av de ikke har kunne stille. Jeg er også godt fornøyd med bandene som erstatter disse. Det blir Bölzer, Flight og et uanonnsert band som kommer for å erstatte disse avlysningene. Det kommer til å bli ekstremt fett!

Til Dovre Faller og Duplicate Records med LP utgivelse. Her må vi få litt info.

Jeg skal i samarbeid med Duplicate gi ut Lamented Souls – The Origins of Misery og Spectral Haze sin demo på vinyl. Utover det så har vi ikke noen planer, men tar det litt som det kommer.

Årets Til Dovre Faller er den fjerde i rekken. Hvordan føler du utviklingen har vært? Har du lært mye de første årene som festivalsjef?

Til Dovre Faller har gradvis blitt et mer ryddig og populært arrangement. For hvert år så har etterspørselen blitt større både fra band som ønsker å komme å spille på festivalen men også fra folk som ønkser å kjøpe billetter. Som arrangør så blir jeg mer erfaren og lærer litt for hvert år.

Blir det noen store endringer eller er det det samme «gamle» opplegget som de første tre årene?

Årets festival vil bli det samme gamle opplegget i gymsalen som tidligere år. Når det er sagt så blir dette det siste året i gymsalen på Dombås Hotell. Til neste år skal festivalen etter planen fyttes til en ny del av hotellet og det vil da bli plass til ca 50 personer ekstra. Da blir det et nytt opplegg, men forhåpentligvis skal forandringene gå knirkefritt.

Publikum; er det mye de samme folka som kommer eller har du merket deg mange nye fjes?

Det er i hovedsak de samme som kommer igjen hvert år. Det virker som at de fleste som kommer på festivalen ønsker å komme tilbake, noe jeg er godt fornøyd med.

Årets festival blir som nevnt den fjerde. Hva har du som festivalsjef satt mest pris på disse tre første årene?

Det at folk kommer igjen flere år etter hverandre og at band spør om å få komme tilbake å spille på festivalen betyr mye for meg. Det er også veldig trivelig at flere av de som blir booket for å spille på festivalen kommer tilbake som tilskuere årene etter.

 TilDovreFaller_poster_13_2.jpg

BILLETTER:

Årets Til Dovre Faller er utsolgt.

 

OVERNATTING:

Dombås Hotel tilbyr festivalpakke til en rimelig penge. Inkluderer overnatting, frokost og 1 varmt måltid hver av dagene. Festivalpakke bestilles direkte med Dombås Hotel.

 

PROGRAM:

 

Fredag:  

20:00 GOUGE
21:00 MAGISTER TEMPLI
22:00 RUST
23:00 AUDIOPAIN
00:00 SPECTRAL HAZE
 

Lørdag:

19:00 FLIGHT
20:00 MION’S HILL
21:00 BÖLZER
22:00 SURPRISE ACT
23:00 ALTAAR


http://www.facebook.com/events/210910525667060/