SVARTHAUEG – Drakonsk magi

SVARTHAUEG – Drakonsk magi

Svarthaueg bygger seg oppover fra undergrunnen og er snart klare for sin første fullengder, Drakonsk magi, som kommer ut i november. Her får man rå, skitten, okkult black metal med god produksjon. Skiva er blitt spilt inn i Endarker studio som blir brukt av bl.a. Marduk og Ragnarok.  Skiva går rett på sak med åpningslåta Astral path to the realms of death. Det første jeg tenker på når jeg hører åpningslåta er tidlig Ragnarok (Nattferd og Arising realm- skivene). Dette er en kjapp låt med mye blastbeats. Låta har likevel et mørkt og dystert preg over seg.

Neste låt ut er balam. Den finner man også på Ep`n (Ritual) som kom ut for noen måneder siden. Sammenlignet med Ep`n har denne versonen bedre lyd. På youtube ligger det også en musikkvideo til denne låta.   

Skiva fortsetter i samme stil med kjappe riff og mye blastbeats. Her får man rå og brutal black metal med okkulte tekster.  En gjenganger gjennom hele skiva er den såre og desperate vokalen til Adramalech.

Låta som skiller seg mest ut er Serpents tounge som er min klare favoritt på skiva. Den har et mer thrasha preg over seg, i under a funeral moon- aktig stil (det er synd at det er så få band som kjører en sånn stil).

Jeg syns riktig nok bandet fungerer best live og det er ikke akkurat nyskapende dette her men hvem gidder å bry seg når det er det som funker. Svarthaueg er et av få debut- band i dag som lager «norsk», 90-talls black metal med god kvalitet. Og det er mange drittband der ute.