HAVOK – Unnatural Selection

HAVOK – Unnatural Selection

Denver baserte Havok er et av de mest spennende av de nyere thrash metal bandene som har dukket opp de siste ti årene. Debutskiva «Burn» var spennende og god, oppfølgeren «Time is Up» var et lite gullkorn og den påfølgende fire-spors EP-en «Point of No Return» ga visse lovnader om at bandet skulle fortsette i samme gata, selv om det var de to coverlåtene som nok var best på akkurat den utgivelsen. Dermed var forventningene store når «Unnatural Selection» dukket opp i mailboksen.

Nå har skiva fått noen runder og jeg må dessverre si at dette rett og slett var kjedelige greier. Det er ingen låter som drar opp, det er veldig lite av det kjappe bandet var kjent for fra sine to første fullengdere her, det er lite fengende refrenger og det er heller ingen råtøffe partier som kan dra litt opp. Det er derimot ei coverlåt som drar opp, men den tror jeg vi skal gi Black Sabbath æren for, ettersom det var de som skrev «Children of the Grave».

Det vi da får er en haug kjedelige intetsigende låter i midtempogata. Noen småkule ting finnes det og litt fart på en to tre av låtene, men det er så lite at det ikke er verdt å nevne. Klikketriggingen av trommene kunne de klart seg uten. Det ødelegger bare alt som finnes av stemning og stemning skal det være på ei thrash skive. Jeg føler vel egentlig at Havok har prøvd, men har mislykkes med det meste på denne skiva. Total skuff.

http://havokband.com/

http://www.candlelightrecords.co.uk/