4 nye til SOUTHERN DISCOMFORT

4 nye til SOUTHERN DISCOMFORT

I år vil man ha muligheten til å både se og høre DUNDERBEIST på Southern Discomfort. DUNDERBEIST fra Hedmark består av 6 gutter, som i løpet av de 6 åra de har eksistert som band, har hele 6 utgivelser på samvittigheten..! Den foreløpig siste skiva «Songs of the buried» er både mørkere, tyngre og mer progressiv  enn den foregående, og har fått glimrende anmeldelser i inn- og utland.

Gutta har spilt mye live, og i fjor turnerte DUNDERBEIST med Devil Townsend project og Fear Factory rundt i Europa.  På  hjemmesiden betegner bandet seg som et sekshodet lokomotiv(!), og vi kan nesten ikke vente på at de skal dundre inn på Southern Discomfort – «stasjonen» lørdag 14 september.

De seks som utgjør lokomotivet er: Torgrim Torve (vokal,gitar),  Åsmund Snortheim (vokal), Fredrik Ryberg (gitar), Kristian Liljan (bass), Ronny Flissundet (gitar), og John Birkeland Hansen (trommer).

www.dunderbeist.net

www.facebook.com/dunderbeist

DJERV kan man også få med seg på festivalen vår i år. Man kan kanskje si at DJERV som band er relativt nytt, da vi ikke trenger å gå lengre tilbake enn 2010 for å finne oppstart. Bandet er spennende, og noe vanskelig å plassere sjangermessig. De ligger i landskapet aggressiv/ hard rock med klare black-metal influenser.  

Vokalist Agnete Kjølsrud er kjent for mange som frontfigur i  Animal Alpha. Hun er en talentfull dame med mange jern i ilden, hun har medvirket på Dimmu Borgirs siste album «Abrahadabra» og på Solefalds siste album «Norrøn livskunst» og hun var også en av de medvirkende i å lage filmmusikken til Hollywood-produksjonen «Hansel and Gretel» som gikk på kino tidligere i år.

DJERV‘s debut, «Headstone» (EP) 2010 vekket nysgjerrighet. Å når deres første full-lengder endelig kom i 2011, nådde den 8 plass på de offisielle salgslistene i Norge etter dag 3 på markedet! Den fikk strålende anmeldelser nasjonalt og internasjonalt. Nå venter vi på mer! Mens vi venter på nytt materiale fra den kanten, kan vi glede oss til at de spiller live hos oss lørdag 14 september. Foruten Agnete, består bandet av  Stian Kårstad på gitar, Erlend Gjerde på trommer, og Jan Ole Kristensen på gitar.

www.djervmusic.com www.facebook.com/djervmusic

 

Etter at estiske TALBOT har spilt opp til dans på klubbscenen fredag 13 september, entrer AMONG GODS  scenen for å gi oss en dose deathmetal! AMONG GODS fra Bergen ble opprinnelig etablert som et studio-sideprosjekt for/av vokalist Ripper (Syrach) i 2010.

emmelig kjapt ble det (heldigvis) klart at dette bandet ikke kunne forbeholdes studio alene, det måtte ut å gjøre live-jobber!! 

I 2011 kom deres selvtitulerte debut som har høstet gode anmeldelser i norske så vel som i utenlandske medier. Nå i vår, er AMONG GODS i studio for å spille inn et album som skal ut til publikum til sommeren.  Nå gleder gutta seg til å avslutte første dag av årets festival på en verdig metal-måte!

 

www.facebook.com/amonggods

 

TO CAST A SHADOW vil gi oss melodiøs, melankolsk doom-metal på Pir 6(66) lørdag kveld under festivalen. Bandet ble etablert i 2005 av en gjeng karer, og ble frontet av en kvinne på vokal. 

Debutalbumet «All alone» kom ut i 2007 og mottok imponerende anmeldelser både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har de fått mye spilletid på flere radiokanaler rundt om i verden, blant andre BBC Radio i England. Andrealbumet  «In memory of», kom ut på Kolony records i 2011.

Nytt i år er at Nils Stenmyren har gjort sin entre i bandet som gitarist/vokalist. Med dette vil ikke TO CAST A SHADOW frontes av en kvinnelig vokalist lengre. Camilla Granlien forsvinner likevel ikke helt ut, men inntar en mindre rolle i bandet i framtiden både live og i studio. Vi gleder oss til å høre den nye utgaven av bandet!

 

www.facebook.com/ToCastaShadow

www.tocastashadow.com