GAMMA RAY – Master of Confusion

GAMMA RAY – Master of Confusion

På grunn av forsinkelser i den planlagte nye skiva til Gamma Ray har bandet valgt å slippe en EP med to nye låter, to coverlåter og eks livelåter for å holde varmen hos fansen. Deadline for den nye skiva er flyttet fra januar 2013 til mars eller april 2014, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet for fansen.

Skal vi e på hva vi får her. Førstelåta «Empire of the Undead» er ingen høydare. Det er en midt på treet Gamma Ray låt som ingen vil hoppe i taket for. Låt nummer to «Master of Confusion» er mye mer melodiøs og vil kanskje slå an hos en del av Gamma Ray fansen. Her i gården er det ingen av disse to låtene som gjør at jeg gleder meg noe mer til nyskiva enn hva jeg gjorde før jeg hørte dem.

Coverlåtene er greie nok. Ingenting spesielt med dem. Helt enkle rett fram coverlåter i Kai Hansen drakt.

Så kommer de såkalte seks livelåtene de ikke har fått plass til på «Skeletons & Majesties» liveskiva. For noe sludder og tøv. Disse seks låtene er akkurat de samme som du finner på disc 2 av «Skeletons & Majesties». Du vet, den versjonen alle die hard fansen har fra før. Og jeg.

Og så har Dan Zimmermann forlatt bandet til fordel for Michael Ehre. Zimmermann var en dyktig power metal trommis og vil nok bli savnet. Herr Ehre får ikke vist så veldig mye på disse få låtene, så her får vi vente et år til før vi får høre hva han er god for.

Denne EP-en er en av mange unødvendige utgivelser som kun die hard fansen må ha. Vi andre klarer oss fint uten.

http://www.gammaray.org/

http://www.ear-music.net