SODOM – Epitome of Torture

SODOM – Epitome of Torture

Thrashen er en metalsjanger som hadde sin første storhetstid på 80-tallet men etter et lite tiår dabbet interessen av og de fleste bandene enten forsvant eller tok mer eller mindre mislykkede musikalske retninger. Noen band valgte riktignok å fortsette som før og holdt liv i sjangeren og nå i de senere årene har sjangeren nådd nye høyder. Tyske Sodom var et av disse bandene som blåholdt på sitt og det er jeg jævla glad for, fordi Sodom er av de kuleste thrash metal bandene jeg vet om.

Sodom har et helt kobbel med utgivelser på samvittigheten og siste tilskudd har fått tittelen «Epitome of Torture». Det er et helt nytt studioalbum med ti kramgoa thrash metal låter. Variasjonen er stor, både i musikken, vokalen og tempoet og det meste er som det skal være. Enkelte ting er til og med bedre enn forventet og da klager man ikke. Spesielt vokalen til Onkel Tom er überfet på en del av låtene. Et semi-melodiøst refreng overrasket meg noe, men en snurr senere satt refrenget på «My Final Bullet» som et skudd i hjernebarken og låta ble raskt en av mine personlige favoritter på skiva. Singlelåta «Stigmatized» kjenner de fleste av oss til, og det er her Mr Angelripper leverer sin feteste vokal.

Hva skal man ellers i om Sodom «Epitome of Torture»? Du vet hva du får med Sodom og de skuffer sjelden. Jeg tror faktisk at enkelte fans til og med blir positivt overrasket over skiva. Jeg vet jeg ble det.

http://www.sodomized.info/

http://www.spv.de/