HEAVEN SHALL BURN – VETO

HEAVEN SHALL BURN – VETO

Selv om de har 15 år på baken er dette mitt første møte med Tyske Heaven Shall Burn. Etter første gjennomlytting vedvarte min forutinntatte skepsis seg delvis. Med tunge metal core riff og litt typisk tysk thrash vokal fikk jeg ikke helt taket på musikken.

Etter hvert har plata vokst på meg. Låtene er svært varierte til sjangeren å være. Det svinger fra glade dualriff til steintunge core riff ala Machine Head.  Produksjonsmessig har jeg lite å utsette. De er svært dyktige både som individuelle musikere og låtskrivere.

Historiene bak låtene er åpenbart heftig inspirert av revolusjonister i forskjellige settinger. Her blir Lady Godiva hyllet for sin nakendemonstrasjon mot ektemannens beskatning, Sea Shepard for sitt arbeide og Chilenske Victor Jara for hans kamp for menneskerettigheter. Man kan mene hva man vil om budskapet de gir, men det blir heftig, fet og fengende metal av resultatet.

For hver gang jeg har hørt plata har noe nytt dukket opp, og jeg kommer til å spille den i lang tid framover. Dette er musikk som jeg tror vil fenge bredt for fans av Gøteborgband, Carcass og nevnte Machine Head for å nevne noen.

Et par låter har også stukket seg litt ut: Valhalla og Bolt Thrower inspirerte Like Gods Amongst Mortals.

 

www.heavenshallburn.com  

www.facebook.com/officialheavenshallburn

http://twitter.com/officialhsb