FIENDS AT FEAST – Towards the Baphomet’s Throne

FIENDS AT FEAST – Towards the Baphomet’s Throne

«Towards the Baphomet’s Throne» åpner med den kjedeligste og dårligste låta på skiva og jeg erindrer at ved første lytt var denne promoen fryktelig nært ved å havne i søppelbøtta. Men noe skjedde. Min oppmerksomhet ble trukket mot noe annet i noen minutter og da jeg igjen rettet hørselen mot musikken som strømmet ut av høyttalerne, oppdaget jeg at dette slettes ikke var så verst. Jeg endte med å høre på den et par runder og var mer enn fornøyd med hva jeg hørte. Nå rundt ti lytt senere, er jeg ikke like sikker.

Variasjonen i låtene er stor og det er mye god extreme metal dette californiske bandet gir oss på sin debutfullengder. Stilmessig oppgis dette til å være blackened death metal med sataniske tekster og det kan man for så vidt si seg enig i. Men det er ikke typisk blackened death metal a la band som Dissection, Soul Reaper, Belphegor og Behemoth. Fiends at Feast drar inn rene svartmetallpartier og rene death metal partier og resten er for det meste det som finnes av miksvarianter av disse to stilartene. Det er vel det som kalles extreme metal.
Tempoet varieres også og det er med på å gi denne skiva den enorme helheten den har. Noe nytt krutt har ikke Fiends at Feast funnet opp, men de har funnet opp en ny måte å antenne kruttet. Jeg lar meg imponere av disse amerikanerne, men tror likevel ikke denne skiva blir en gjenganger i CD spilleren.

http://www.facebook.com/FiendsAtFeast